جمعه, بهمن ۱۷, ۱۴۰۴
دانش جوین
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • سرور اچ پی G11
    • دستکش لاتکس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • سرور اچ پی G11
    • دستکش لاتکس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دانش جوین
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
صفحه اصلی نجوم و فضا

دستیابی ایران به فناوری شبیه‌سازی خاک ماه و ساخت مصالح قمری

تسنیم توسط تسنیم
۱۵ بهمن ۱۴۰۴
در نجوم و فضا
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
1
اجتماعی

مهدی نصیری؛ رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای پژوهشگاه فضایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم از موفقیت محققان کشور در شبیه‌سازی خاک ماه و تولید نخستین مصالح ساختمانی منطبق با شرایط این کره خبر داد.

وی ضمن تشریح دستاوردهای پروژه «ماه» در حوزه‌های معدن‌کاوی و کشاورزی فضایی، با اشاره به برنامه‌های کشورهای پیشرو و شرکت‌هایی نظیر اسپیس‌ایکس برای احداث پایگاه در ماه تا سال 2026، بر ضرورت حمایت از راه‌اندازی مرکز ملی تحقیقات ماه و پرهیز از نگاه تک‌بعدی به صنعت فضایی تأکید کرد تا ایران از منابع عظیم انرژی آینده محروم نماند.

رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای پژوهشگاه فضایی ایران در تشریح جزئیات «پروژه ماه» اظهار کرد: این پروژه در دانشگاه علم و صنعت ایران و با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و تعدادی از محققان و دانشجویان آغاز شد و ما موفق شدیم برای اولین بار در کشور، خاک ماه را با همان مواد و ترکیبات اصلی شبیه‌سازی و نمونه واقعی آن را تولید کنیم.

وی با اشاره به وجود منابع ارزشمند در سطح ماه گفت: با توجه به اینکه در کره ماه مواد بسیار باارزشی مانند «هلیوم 3» و سایر کانی‌ها وجود دارد، ما برنامه‌ریزی‌هایی را برای انجام عملیات معدن‌کاوی و کشاورزی در آنجا انجام دادیم. هدف ما این بود که بتوانیم با استفاده از خاک ماه، مصالح مورد نیاز برای ساخت‌وساز در آن کره را تأمین کنیم.

 

.

 

تولید اولین مصالح ساختمانی منطبق با خاک ماه

نصیری در ادامه از دستیابی به محصول نهایی خبر داد و گفت: هفته گذشته موفق شدیم اولین مصالح متناسب با شرایط خاک ماه را بسازیم که هم‌اکنون این مصالح و نمونه خاک شبیه‌سازی شده موجود و قابل ارائه است.

دستیابی به دانش کشاورزی و تولید اکسیژن در محیط ماه

رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص چالش‌های زیستی در فضا بیان کرد: یکی از چالش‌های اصلی در ماه، کمبود اکسیژن است و از آنجا که گیاهان نیز به اکسیژن نیاز دارند، ما تحقیقات گسترده‌ای در زمینه کشت گیاه انجام دادیم. هم‌اکنون تعدادی از گیاهان متناسب با شرایط ماه را انتخاب کرده و در دستگاه‌های مخصوصی که طراحی کرده‌ایم، پرورش داده‌ایم.

وی افزود: این گیاهان هم‌اکنون رشد کرده‌اند و قصد داشتیم امروز آن‌ها را نمایش دهیم که به دلایلی میسر نشد، اما ان‌شاءالله در اولین نمایشگاه پیش‌رو ارائه خواهند شد. راهکار ما برای تأمین اکسیژن این بود که گیاهان تولیدکننده اکسیژن و گیاهان مصرف‌کننده دی‌اکسید کربن را در کنار هم قرار دهیم تا گیاهی که اکسیژن تولید می‌کند، نیاز گیاه دیگر را تأمین کند. این فرآیند پس از تحقیقات بسیار زیاد عملیاتی شده است.

برنامه‌ریزی برای ساخت سازه و معدن‌کاوی

نصیری تصریح کرد: با استفاده از این خاک ماه و پرینترهای سه‌بعدی، می‌توانیم در سطح ماه سازه‌های مورد نظر و جایگاه‌های لازم برای بحث‌های معدن‌کاوی را احداث کنیم. تحقیقات بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته است، اما برای پیشبرد این اهداف نیاز مبرمی به راه‌اندازی «مرکز تحقیقات ماه» داریم.

لزوم تحقق وعده‌ها برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات ماه

وی با انتقاد از تأخیر در ایجاد زیرساخت‌های لازم گفت: هنوز مرکز تحقیقات ماه راه‌اندازی نشده است. هم سازمان فضایی و هم معاونت علمی ریاست جمهوری قول‌هایی برای راه‌اندازی این مرکز داده‌اند اما هنوز محقق نشده است. اگر این مرکز تأسیس شود، می‌توانیم بسیاری از فعالیت‌ها را به صورت هدفمند و متمرکز تست کنیم، شرایط واقعی محیط ماه را پیاده‌سازی کنیم و در بحث‌های معدن‌کاوی، کشاورزی و استحصال مواد موجود در ماه فعالیت کنیم.

نصیری خاطرنشان کرد: الحمدلله در حال حاضر فعالیت‌های بسیار خوبی به صورت خودجوش و با خون‌دل‌های بسیار زیاد و دشواری‌های فراوان انجام شده است و امیدواریم اگر حمایت‌های لازم صورت گیرد، بتوانیم این دستاوردها را به محصول نهایی برسانیم.

پاسخ به منتقدان: نباید از اکتشافات فضایی غافل شویم

رئیس پژوهشکده سامانه‌های ماهواره‌ای در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر اینکه «با وجود مشکلات در حوزه ماهواره و زندگی مردم، چرا باید به سراغ پروژه ماه رفت»، تأکید کرد: این نگاه صحیحی نیست؛ ما باید در کنار فعالیت‌های جاری، در زمینه اکتشافات نیز فعالیت‌های خود را داشته باشیم. این پروژه‌ها در حال حاضر هزینه زیادی ندارند، اما اگر از این حوزه غافل شویم، جبران آن پس از چند سال که بخواهیم ورود کنیم، بسیار سخت خواهد بود.

رقابت جهانی و خطر از دست دادن منابع انرژی آینده

وی با اشاره به پیشرفت‌های سریع جهانی در این حوزه گفت: شرکت اسپیس‌ایکس اعلام کرده است که در سال آینده (2026) قصد دارد پایگاه فضایی در ماه ایجاد کند و از آن به عنوان سکویی برای سفر به مریخ بهره ببرد. کشورهای پیشرو در فضا مانند هند، چین، ژاپن و روسیه نیز هم‌اکنون زمینه‌های فعالیت خوبی را فراهم کرده‌اند. ما نیز می‌توانیم با همکاری کشورها فعالیت‌های خود را شروع کنیم تا در آینده با مشکل مواجه نشیم.

نصیری در خصوص اهمیت راهبردی منابع ماه توضیح داد: در ماه معادن بسیار ارزشمند و غنی وجود دارد. «هلیوم 3» که در زمین به مقدار بسیار ناچیز یافت می‌شود، در آنجا به وفور وجود دارد و می‌تواند منبع غنی انرژی باشد؛ انرژی هسته‌ای پسماند دارد اما انرژی‌ای حاصل از هلیوم 3 چندین برابر انرژی هسته‌ای قدرت دارد.

وی در پایان متذکر شد: این تفکر غلط است که بگوییم فقط به صورت تک‌بعدی یک حوزه را پیش ببریم. نباید اجازه دهیم بعد از چندین سال که کشورها فضا را تصاحب کردند و در ماه پایگاه زدند، ما بخواهیم تازه از نقطه صفر شروع کنیم.

انتهای پیام/

 

مرتبط پست ها

نجوم و فضا

روایت فشار آریل شارون به هند برای توقف همکاری فضایی با ایران

۱۴ بهمن ۱۴۰۴
نجوم و فضا

تحلیل ماهواره‌ای سطح زیرکشت گندم در سه استان شمالی کشور انجام شد

۰۱ آذر ۱۴۰۴
نجوم و فضا

سامانه ایرانی پایش کشاورزی با تکیه بر تصاویر ماهواره‌ای سنتینل‑2 معرفی شد

۰۱ آذر ۱۴۰۴
نجوم و فضا

پردازش داده‌های 30 ساله هواشناسی در 10هزار ایستگاه مجازی کشور

۰۱ آذر ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 4 =

جدیدترین اخبار دانش جوین

  • فوتبال در تبعید/ تراکتور به‌جای تبریز، در دوحه میزبان شد
  • محرومان هفته بیستم لیگ برتر فوتبال معرفی شدند
  • ساپینتو فعلاً ماندنی شد
  • هوا سردتر می شود| برف و باران در کشور از روز یکشنبه
  • چگونه از قابلیت مسیریابی آفلاین در نشان استفاده کنیم؟
  • برنج پاکستانی در آستانه بازگشت به بازار
  • بارش سنگین برف در فریدن استان اصفهان
  • معاون وزیر ارتباطات: شایعات درباره تغییر معماری اینترنت کشور بی‌اساس است
  • تأمین 100 همت اعتبار جدید برای خرید گندم پس از حذف ارز ترجیحی

جدیدترین نظرات مخاطبان

  • کارشناس روابط عمومی در پول گرفتن از یوتیوب در ایران بدون دردسر!
  • حبیب بهرامی در پول گرفتن از یوتیوب در ایران بدون دردسر!
  • کارشناس روابط عمومی در بررسی کیفیت و کاربرد ورق‌ های فولادی تولید داخل؛ از فولاد مبارکه تا اکسین
  • علی در بررسی کیفیت و کاربرد ورق‌ های فولادی تولید داخل؛ از فولاد مبارکه تا اکسین
  • کارشناس روابط عمومی در بررسی صرافی ال بانک و شرایط استفاده برای کاربران ایرانی

دانش‌جوین یک مجله فارسیِ علم و فناوری است که از سال ۱۳۹۹ فعالیت می‌کند و به‌صورت تخصصی خبرها، تحلیل‌ها و مقالات به‌روز در حوزه‌هایی مثل تکنولوژی، گیمینگ، آی‌تی، هوش مصنوعی و حتی اقتصاد، سیاست و جامعه را گردآوری و منتشر می‌کند.

  • تماس و ارتباط
  • درباره دانش جوین
  • شرایط بازنشر
  • حریم شخصی کاربران
  • تبلیغات

تازه‌های دانش جوین

  • فوتبال در تبعید/ تراکتور به‌جای تبریز، در دوحه میزبان شد
  • محرومان هفته بیستم لیگ برتر فوتبال معرفی شدند
  • ساپینتو فعلاً ماندنی شد
  • پاسینیک
  • ویرایش مقاله
  • تابلو لایت باکس
  • خرید سرور hp
  • کاغذ a4
  • خرید کتاب زبان انگلیسی – قیمت کتاب زبان انگلیسی با تخفیف – کتاب آموزشی زبان انگلیسی
  • آموزش متوسطه دوم
  • آموزش چهارم ابتدایی
  • کاغذ A4
  • تعمیر یخچال وایت هاوس

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • سرور اچ پی G11
    • دستکش لاتکس

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.