به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش سالم پور، مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک اظهار داشت: پیشبینی اولیه حاکی از تولید بیش از 12.5 میلیون تنی محصولات سردسیری و خشک در سالجاری بود، اما با احتساب خسارت عوامل جوی از قبیل سرمازدگی، طوفان، سیل، تگرگ و مشکلات گردهافشانی در باغات برخی از مناطق کشور در ابتدای بهار امسال، برآوردها حاکی از برداشت حداقل 11.5 میلیون تن انواع محصولات سردسیری و خشک طی سالجاری است.
وی افزود:سطح باغات میوههای سردسیری و خشک را بیش از یک میلیون و 800 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: این سطح حدود 60 درصد کل سطح باغات کشور است.
وی گفت: کل سطح باغات کشور سه میلیون و 165 هزار هکتار است که از این سطح دو میلیون و 950 هزار هکتار باغات بارور و 215 هزار هکتار باغات جوان و غیربارور است که در سالهای آینده به مرحله باردهی اقتصادی و تولید میرسند.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: براساس برنامهها و اهداف کلان وزارت جهادکشاورزی و معاونت امور باغبانی، به طور متوسط سالانه حدود 5 درصد به باغات ارقام تجاری و روز جهان، مقاوم به شرایط محیطی از قبیل شوری، خشکی و کمآبی و دارای ارزش افزوده بالای اقتصادی مانند گردو، پسته، بادام، گیاهان دارویی، سنجد و زیتون افزوده شده است.
وی ادامه داد: ظرف پنج سال اخیر بین 17 تا 20 درصد به تولیدات این ارقام افزوده شده است.
سالم پور درباره اهداف و برنامههای این دفتر در حوزه میوههای سردسیری و خشک نیز توضیح داد: امسال اصلاح و نوسازی باغات درجه 2 در سطح 86 هزار هکتار، سرشاخه کاری درختان میوه به ویژه درختان پسته، بادام، گردو، سیب و گیلاس در سطح 17 هزار هکتار، و حذف و جایگزینی بیش از 25 هزار هکتار از باغات درجه 3 هدفگذاری شده است.
وی اجرای طرح فراز انگور (ایستاده کردن تاکستان ها) در سطح 9250 هکتار و توسعه 11 هزار و 600 هکتاری باغات دیم در اراضی شیبدار را نیز از دیگر برنامههای دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی در سال جاری نام برد.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک، طرح شناسنامهدار کردن باغات، توسعه تولید و استفاده از پایه و پیوندک های سالم و اصیل و نهال گواهی شده، تکمیل زنجیرههای ارزش تولید تا عرضه، توسعه کشاورزی قراردادی، توسعه مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت و برداشت، تدوین و ابلاغ دستورالعملهای فنی، بهروزرسانی استانداردها و توسعه استفاده از فناوریهای نوین در کلیه مراحل مطالعه تا بهرهبرداری از باغات را از جمله برنامهها برای افزایش کمی و کیفی محصولات سردسیری و خشک برشمرد.
وی تاکید کرد: مکانیزاسیون در باغات میوه سردسیری و خشک به خصوص در مراحل برداشت و پس از برداشت باید توسعه بیشتری پیدا کند.
انتهای پیام/