جمعه, مرداد ۳۱, ۱۴۰۴
دانش جوین
  • نخست
  • علمی
  • تکنولوژی
    • آرشیو تکنولوژی
    • نرم افزار، اپلیکیشن، سیستم عامل
    • خودرو
    • آرشیو فین‌تک
      • IT
      • دوربین
    • لپتاپ و کامپیوتر و سخت افزار
    • موبایل
  • بازی‌های کامپیوتری
  • پزشکی، سلامت، بهداشت
  • هنر و فرهنگ
  • مقالات
  • سایر پیوندها
    • همیار آی‌تی
    • وبکده
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
  • ورود
  • نخست
  • علمی
  • تکنولوژی
    • آرشیو تکنولوژی
    • نرم افزار، اپلیکیشن، سیستم عامل
    • خودرو
    • آرشیو فین‌تک
      • IT
      • دوربین
    • لپتاپ و کامپیوتر و سخت افزار
    • موبایل
  • بازی‌های کامپیوتری
  • پزشکی، سلامت، بهداشت
  • هنر و فرهنگ
  • مقالات
  • سایر پیوندها
    • همیار آی‌تی
    • وبکده
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
دانش جوین
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
صفحه اصلی محیط زیست، کشاورزی و دامپروری

پیش بینی کاهش ۴۰ درصدی تولید گندم در لرستان

تسنیم توسط تسنیم
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
در محیط زیست، کشاورزی و دامپروری
زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
0
A A
پیش بینی کاهش ۴۰ درصدی تولید گندم در لرستان
اشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در توییتر

شاید برای شما جالب باشد

۱.۲ میلیون تن نهاده‌های دامی در بازارگاه توزیع شد

کنایه معاون رئیس‌جمهور: سازمان چای داریم، چرا سازمان پرتقال نداریم؟!

نانوایان گرانفروش «آزادپز»؛ جریمه تعزیرات را از مردم پس می‌گیرم

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم نامدار صیادی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، درنشست خبری  باشاره به ویژگی‌های اقلیمی متنوع استان اظهار داشت: لرستان به‌دلیل گستردگی اقلیم، از جمله استان‌های چهار فصل کشور محسوب می‌شود. برای نمونه، در حالی‌که برداشت گندم در مناطق جنوبی مانند پلدختر آغاز شده، در مناطقی نظیر نورآباد و الیگودرز همچنان در مرحله داشت و کنترل آفات و علف‌های هرز هستیم.

وی افزود: استان لرستان با دارا بودن حدود 795 هزار هکتار اراضی کشاورزی، سالانه بیش از 2.9 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند. از این میزان، حدود 2.2 میلیون تن محصولات زراعی، 370 هزار تن محصولات باغی و 360 هزار تن فرآورده‌های دامی است.

افزایش 4 برابری تولید با یکپارچه‌سازی سازی اراضی کشاورزی 

صیادی با تأکید بر اینکه میزان تولید محصولات کشاورزی لرستان بیش از مصرف داخلی استان است، گفت: به عنوان مثال، تولید گوشت قرمز استان بیش از 33 هزار تن و مصرف آن حدود 22 هزار تن است. همچنین لرستان سالانه حدود 100 هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کند، در حالی‌که مصرف داخلی حدود 56 هزار تن است. در زمینه تخم‌مرغ، تولید سالانه استان 12 هزار و 700 تن و مصرف آن حدود 18 تا 19 هزار تن است.

وی محصولات شاخص باغی استان را شامل سیب بروجرد، زردآلوی قاضی‌آباد، انجیر پلدختر، انار تنگ سیاب و گردوی سلسله دانست و گفت: لرستان با تولید سالانه 38 هزار تن آبزیان، در بین استان‌های غیرساحلی رتبه اول کشور را دارد.

صیادی با اشاره به رشد چشمگیر تولید کشاورزی در لرستان طی سال‌های پس از انقلاب، خاطرنشان کرد: تولید محصولات کشاورزی از 500 هزار تن در اوایل انقلاب به حدود 3 میلیون تن در حال حاضر رسیده است. این رشد در کنار افزایش جمعیت، حاکی از عملکرد موفق کشاورزان و به‌کارگیری ارقام جدید و روش‌های نوین در کشت است.

وی گفت: سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشاورزی استان لرستان بین 18 تا 24 درصد برآورد می‌شود و در برخی سال‌ها سهم اشتغال بخش کشاورزی نیز به 30 درصد رسیده است. این اعداد نشان‌دهنده جایگاه مهم کشاورزی در ساختار اقتصادی استان هستند.

*لزوم توسعه صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره ارزش

سرپرست جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی افزود: برای جلوگیری از زیان کشاورزان در زمان وفور تولید، توسعه صنایع فرآوری و ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی امری اجتناب‌ناپذیر است.

به گفته وی، تا کنون حدود 900 هزار تن از محصولات استان در صنایع تبدیلی فرآوری شده‌اند، اما با تعریف دقیق‌تر از صنایع تبدیلی، این رقم ممکن است کاهش یابد.

صیادی تأکید کرد که توسعه صنایع تبدیلی باید در چارچوب زنجیره‌های تولید و ارزش انجام شود. وی از زنجیره‌های نمونه مانند پرورش ماهی در شهرستان سلسله و امکان ایجاد واحدهای خوراک آبزیان در همان منطقه یاد کرد و افزود: چنین زنجیره‌هایی باید در محصولات دیگر نیز تکمیل شوند.

وی اولویت‌های سرمایه‌گذاری در کشاورزی استان را گلخانه‌ها، گیاهان دارویی، پرورش ماهی در قفس، و زراعت چوب اعلام کرد و گفت: این حوزه‌ها از نظر بازدهی اقتصادی توجیه‌پذیر بوده و زیرساخت‌های مناسبی برای آنها فراهم شده است.

*80 درصد بودجه کشاورزی لرستان صرف حقوق کارمندان می‌شود 

صیادی با اشاره به محدودیت منابع دولتی در بخش عمرانی، گفت: بیش از 80 درصد بودجه صرف پرداخت حقوق کارکنان می‌شود و تنها 20 درصد برای پروژه‌های عمرانی باقی می‌ماند. از این رو، جذب سرمایه‌گذار خصوصی ضرورت دارد.

وی تأکید کرد: کسی که وارد بخش کشاورزی می‌شود باید عاشق و دلسوز این سرزمین باشد، چرا که بازده سرمایه‌گذاری در این بخش معمولاً پایین‌تر از دیگر حوزه‌هاست.

*کاهش 40 درصدی تولید گندم در لرستان 

صیادی با اشاره به کاهش بارندگی و پراکنش نامناسب آن در سال زراعی جاری، گفت: سطح زیر کشت گندم در لرستان حدود 250 هزار هکتار بوده که 50 هزار هکتار آن آبی و 200 هزار هکتار دیم است.

وی اعلام کرد: پیش‌بینی تولید گندم در سال جاری کمتر از 300 هزار تن است که نسبت به سال گذشته (با تولید 540 هزار تن) کاهش 40 درصدی خواهد داشت. بخشی از اراضی در مناطق جنوبی به‌دلیل شرایط اقلیمی رها شده‌اند و این موضوع می‌تواند آسیب جدی به تولید سال آینده وارد کند.

*لزوم توسعه زیرساخت‌های صادراتی

صیادی از آغاز پروژه احداث پایانه صادراتی جدید در استان خبر داد و افزود: این پایانه می‌تواند نقش مهمی در توسعه صادرات کشاورزی استان ایفا کند. وی در پایان تأکید کرد: جهاد کشاورزی لرستان با تمام ظرفیت آماده حمایت از سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی است و تحقق شعار سال نیازمند همدلی، سرمایه‌گذاری و حضور فعال بخش خصوصی است.

انتهای پیام /

 

پست قبلی

دارو گران شد ؛ صدای بیماران در آمد

پست بعدی

قیمت برنج در ژاپن ۲ برابر شد

پست بعدی
قیمت برنج در ژاپن ۲ برابر شد

قیمت برنج در ژاپن ۲ برابر شد

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

2 × یک =

دانلود اپلیکیشن دانش جوین

جدیدترین اخبار

  • آغاز محدودیت‌های ترافیکی از فردا در جاده‌های شمال
  • ادارات لرستان چهارشنبه ۲۹ مرداد تعطیل شد
  • هر دو باند تونل توحید امشب مسدود می‌شود
  • المپیادی‌ها از «سربازی» معاف نیستند
  • گزارش یک خداحافظی موسیقایی؛ در کنسرت «نامیرا» چه گذشت؟
  • پاسینیک
  • خرید سرور ایران و خارج
  • تجارتخانه آراد برندینگ
  • ویرایش مقاله
  • تابلو لایت باکس
  • قیمت سرور استوک اچ پی hp
  • خرید سرور hp
  • کاغذ a4
  • پرشین هتل
  • راحت ترین روش یادگیری انگلیسی
  • خرید سرور ابری
  • سنگ قبر
  • خرید کتاب زبا انگلیسی – قیمت کتاب زبان انگلیسی با تخفیف – کتاب آموزشی زبان انگلیسی

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت

خوش آمدید!

ورود به حساب کاربری خود در زیر

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

ورود
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
  • نخست
  • علمی
  • تکنولوژی
    • آرشیو تکنولوژی
    • نرم افزار، اپلیکیشن، سیستم عامل
    • خودرو
    • آرشیو فین‌تک
      • IT
      • دوربین
    • لپتاپ و کامپیوتر و سخت افزار
    • موبایل
  • بازی‌های کامپیوتری
  • پزشکی، سلامت، بهداشت
  • هنر و فرهنگ
  • مقالات
  • سایر پیوندها
    • همیار آی‌تی
    • وبکده

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت