دانش جوین
جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • نخست
  • علمی
  • تکنولوژی
    • آرشیو تکنولوژی
    • نرم افزار، اپلیکیشن، سیستم عامل
    • خودرو
    • آرشیو فین‌تک
      • IT
      • دوربین
    • لپتاپ و کامپیوتر و سخت افزار
    • موبایل
  • بازی‌های کامپیوتری
  • پزشکی، سلامت، بهداشت
  • هنر و فرهنگ
  • مقالات
  • سایر پیوندها
    • همیار آی‌تی
  • ورود
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
  • نخست
  • علمی
  • تکنولوژی
    • آرشیو تکنولوژی
    • نرم افزار، اپلیکیشن، سیستم عامل
    • خودرو
    • آرشیو فین‌تک
      • IT
      • دوربین
    • لپتاپ و کامپیوتر و سخت افزار
    • موبایل
  • بازی‌های کامپیوتری
  • پزشکی، سلامت، بهداشت
  • هنر و فرهنگ
  • مقالات
  • سایر پیوندها
    • همیار آی‌تی
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
دانش جوین
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
صفحه اصلی استارت‌آپ‌های فناوری ایران

فاصله وحشتناک میان درآمد کارگران و هزینه مسکن

تسنیم توسط تسنیم
۰۷ خرداد ۱۴۰۴
در استارت‌آپ‌های فناوری ایران
زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
0
فاصله وحشتناک میان درآمد کارگران و هزینه مسکن
3
بازدیدها
اشتراک گذاری در تلگراماشتراک گذاری در توییتر

اخبارجدیدترین

مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد

پرداخت کالا برگ دهکهای ۳ تا ۷ از هفته آینده

وزیر کار: منابع کالابرگ ۴ دهک باقی‌مانده به خزانه ارسال شد

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, با افزایش روزافزون قیمت مسکن و اجاره‌بها، کارگران ایرانی بیش از هر زمان دیگری از تأمین سرپناهی امن و پایدار برای خانواده‌های خود ناتوان مانده‌اند. این وضعیت نه تنها امنیت اجتماعی این قشر زحمت‌کش را تهدید می‌کند، بلکه تبعاتی گسترده برای آینده اقتصادی کشور در پی دارد.

در شرایطی که هزینه‌های زندگی به طرز سرسام‌آوری در حال افزایش است، مسکن به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های زندگی کارگران تبدیل شده است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در فروردین 1404به بیش از 75میلیون تومان رسید. این در حالی است که حداقل دستمزد کارگران در سال 1404، به ازای هر ماه حدود 103,909,680 ریال (10,390,968 تومان) است؛ رقمی که حتی برای پرداخت اجاره‌ یک خانه‌ 50متری در مناطق کم‌برخوردار نیز کفایت نمی‌کند.

ضرورت بازنگری دولت در حق مسکن کارگران
استفاده از تعاون در تسهیل مشکلات مسکن کارگران

 

به گفته محمدرضا تاجیک، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، بیش از 60درصد حقوق کارگران صرف پرداخت اجاره‌بها می‌شود. این یعنی کارگر عملاً چیزی برای پس‌انداز یا هزینه‌های دیگر زندگی باقی نمی‌گذارد.

مطابق بررسی‌های انجام‌شده توسط کارشناسان اقتصاد مسکن، یک خانواده کارگری با دو فرزند برای خرید یک واحد 60متری در یکی از مناطق متوسط تهران، باید بدون وقفه و بدون هزینه‌کرد هیچ بخشی از درآمد، بیش از 20سال پس‌انداز کند.

سمیه گلپور, رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره مسکن کارگران می گوید:مسکن، به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی زندگی بشر، در زمره حقوق بدیهی و بنیادین هر فرد قرار دارد؛ حقی که نباید در معادلات اقتصادی نادیده گرفته شود، به‌ویژه وقتی پای کارگران در میان است؛ قشری شریف، پرتلاش و ستون فقرات تولید و اقتصاد ملی. اما در کمال تأسف، حق مسکن به‌عنوان بخشی از حقوق مزدی کارگران، نه‌تنها از واقعیت‌های تورمی و هزینه‌ای جامعه عقب مانده، بلکه در سال گذشته با تصمیمی ناموجه و مبهم، به حالت انجماد درآمد و افزایش آن متوقف شد؛ تصمیمی که باید دلایلش به‌روشنی و با شفافیت تمام برای افکار عمومی، به‌ویژه جامعه کارگری، تشریح گردد.

وی ادامه داد: بررسی سوابق تصمیم‌گیری در خصوص حق مسکن کارگران نشان می‌دهد که این مؤلفه همواره مورد چالش میان شرکای اجتماعی در شورای‌عالی کار بوده است. مطابق ماده 41قانون کار، تعیین حداقل دستمزد و مزایای تبعی همچون حق مسکن باید با در نظر گرفتن نرخ تورم رسمی و سبد معیشت خانوار کارگری صورت گیرد. در حالی‌که قیمت مسکن در سال‌های اخیر رشد سرسام‌آوری داشته، سهم حق مسکن در مجموع حقوق کارگران نه‌تنها افزایش نیافته، بلکه از قدرت واقعی خود به‌شدت کاسته شده است.

گلپور اظهار داشت: کافی‌ست نگاهی به آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار بیندازیم تا دریابیم که حتی در مناطق حاشیه‌ای کلانشهرها، اجاره یک واحد کوچک چندین برابر کل دریافتی ماهانه یک کارگر است. با این حساب، آیا عدالت ایجاب نمی‌کند که حق مسکن نه‌تنها مطابق نرخ تورم افزایش یابد، بلکه عقب‌ماندگی آن نیز جبران شود؟

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران  افزود: تصمیم سال گذشته مبنی بر فریز حق مسکن کارگران، آن‌هم در شرایطی که تورم مسکن رکوردهای تازه‌ای را ثبت می‌کرد، نه‌تنها غیرقابل توجیه، بلکه به نوعی بی‌توجهی به منزلت و کرامت کارگران بود. دولتمردان و تصمیم‌گیران اقتصادی باید بدانند که نگاه صرفاً عددی به مؤلفه‌های مزدی، بدون لحاظ شرایط واقعی زندگی و معیشت مردم، نه تنها با اصول عدالت اجتماعی در تضاد است، بلکه منجر به تضعیف انگیزه و بهره‌وری نیروی کار خواهد شد.

 به گزارش تسنیم, مشکلات کارگران تنها به خرید خانه محدود نمی‌شود. بازار اجاره نیز به شدت آشفته است. بنا بر اعلام اتحادیه مشاوران املاک، نرخ اجاره در برخی مناطق تهران طی یک سال گذشته تا 80درصد افزایش یافته است.
زهرا، کارگر کارخانه‌ای در جنوب تهران می‌گوید: صاحب‌خانه‌ام برای سال جدید 5میلیون تومان به مبلغ اجاره اضافه کرده. مجبور شدیم از محله‌مان کوچ کنیم به جایی دورتر، که هزینه رفت‌وآمدم هم دو برابر شده.

اگرچه در سال‌های اخیر طرح‌هایی مانند “مسکن ملی” یا “طرح اقدام ملی مسکن” مطرح شده‌اند، اما بسیاری از کارگران امکان ثبت‌نام یا پرداخت اقساط این طرح‌ها را ندارند. محمد اسلامی، کارشناس حوزه رفاه اجتماعی می‌گوید: اکثر طرح‌های مسکن حمایتی، شامل قشر کارگر نمی‌شوند؛ چرا که اقساط ماهانه آنها نیز فراتر از توان پرداخت کارگران است.

آرمان حاجیان فرد, کارشناس مسائل اقتصادی گفت: حدود 70درصد درآمد کارگران و در برخی مواقع کارکنان دولت صرف اجاره مسکن می‌گردد. طی سال‌های اخیر دولت‌ها در تأمین مسکن ارزان برای قشر کارگر و حتی کارمندان دولت ناتوان بودند و قول‌های ساخت مسکن برای اقشار ضعیف بر زمین ماند.

وی ادامه داد: در واقع متوسط افزایش حقوق کارگران حدود 40 درصد است، ولی به‌واسطه عدم تناسب حقوق و دستمزد سال 1403 با شرایط اقتصادی سال گذشته، افزایش حقوق سال 1404، قبلاً بابت کاهش ارزش ریال از قشر کارگر پس گرفته شده بود و با توجه به افزایش حدود 45درصدی حقوق کارگران، گشایشی در معیشت و خانه‌دار شدن قشرهای ضعیف حاصل نگردید.

 وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر، پرداخت و افزایش مبلغ تسهیلات خرید مسکن، یکی از برنامه‌های سالیانه دولت‌ها بوده است ولیکن این اقدام دولت‌ها اغلب نمایشی و فاقد قابلیت اجرایی می‌باشد، چرا که در زمان حاضر بابت خرید مسکن یک میلیارد تومان تسهیلات و 280 میلیون تومان وام جعاله تعمیرات داده می‌شود که جمعاً برای وام‌گیرنده قسطی حدود 29 میلیون تومان به‌ارمغان می‌آورد، این در صورتی است که به‌ندرت در کلان‌شهرها علی‌الخصوص تهران، خانه‌ای با این قیمتها می‌توان جست، جالب این است که اغلب کارگران دریافتی‌های حداقلی دارند و با حقوق حدود 15 میلیون تومان امرار معاش می‌نمایند و کل حقوق کارگران تکافوی خرید 30 درصد مالکیت یک آپارتمان کوچک در کلان‌شهرها را نمی‌دهد.

به گزارش تسنیم, تبعات اجتماعی بحران مسکن کارگران شامل تشدید مشکلات مسکن در میان کارگران است که  می‌تواند آثار ویرانگری مانند,افزایش مهاجرت اجباری به حاشیه شهرها،رشد پدیده بی‌خانمانی پنهان (زندگی در خانه‌های اشتراکی یا فاقد استاندارد)،تضعیف بنیان خانواده و رشد آسیب‌های اجتماعی و کاهش بهره‌وری و انگیزه شغلی کارگران داشته باشد.

کارشناسان رفاه اجتماعی تخصیص یارانه مستقیم مسکن به کارگران،ساخت مسکن کارگری با مشارکت دولت، کارفرما و تعاونی‌های مسکن،کنترل بازار اجاره و اخذ مالیات از خانه‌های خالی وبازنگری در حداقل دستمزد با توجه به هزینه واقعی زندگی را به عنوان گام‌های اولیه برای حل بحران پیشنهاد می‌کنند.

بحران مسکن، امروز نه‌تنها یک مشکل اقتصادی، بلکه یک تهدید اجتماعی برای آینده کارگران و ثبات کشور است. بی‌توجهی به تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد به معنای گسترش فقر، نابرابری و نارضایتی عمومی است. آیا زمان آن نرسیده که مسکن، به جای کالایی سودآور، به حقی انسانی برای همه شهروندان  به‌ویژه کارگران  تبدیل شود؟

 انتهای پیام/

 
پست قبلی

اشتغال ناقص ۷.۶ درصدی جمعیت شاغل در سال ۱۴۰۳

پست بعدی

ناترازی مهارتی، چالش این روزهای بازار کار

مربوطه پست ها

مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد
استارت‌آپ‌های فناوری ایران

مدنی زاده عضو شورای عالی کار شد

۲۷ تیر ۱۴۰۴
پرداخت کالا برگ دهکهای ۳ تا ۷ از هفته آینده
استارت‌آپ‌های فناوری ایران

پرداخت کالا برگ دهکهای ۳ تا ۷ از هفته آینده

۲۵ تیر ۱۴۰۴
وزیر کار: منابع کالابرگ ۴ دهک باقی‌مانده به خزانه ارسال شد
استارت‌آپ‌های فناوری ایران

وزیر کار: منابع کالابرگ ۴ دهک باقی‌مانده به خزانه ارسال شد

۲۵ تیر ۱۴۰۴
تدوین ۲۰ برنامه برای نجات صندوق‌های بازنشستگی
استارت‌آپ‌های فناوری ایران

تدوین ۲۰ برنامه برای نجات صندوق‌های بازنشستگی

۲۵ تیر ۱۴۰۴
کم کاری نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی
استارت‌آپ‌های فناوری ایران

کم کاری نظام بانکی در پرداخت تسهیلات تکلیفی به مشاغل خانگی

۲۵ تیر ۱۴۰۴
بهبود شرایط معیشتی کارگران به رشد پایدار اقتصاد کمک می کند
استارت‌آپ‌های فناوری ایران

بهبود شرایط معیشتی کارگران به رشد پایدار اقتصاد کمک می کند

۲۵ تیر ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 12 =

دانلود اپلیکیشن دانش جوین

جدیدترین اخبار

  • بلیت‌های اربعین روی کاغذ هست، در عمل نیست! | سردرگمی زائران در فروش پلکانی ایران‌ایر
  • صدای حقیقت خاموش نمی‌شود؛ سلاح ما میکروفن ماست
  • جزئیات استرداد بلیت پروازهای اربعین اعلام شد
  • وزش تندباد لحظه‌ای در تهران| ماندگاری هوای گرم طی هفته آینده
  • «مهمان‌کُشی» روزهای پایانی تیر روی آنتن می‌رود
  • پاسینیک
  • خرید سرور ایران و خارج
  • تجارتخانه آراد برندینگ
  • ویرایش مقاله
  • تابلو لایت باکس
  • قیمت سرور استوک اچ پی hp
  • خرید سرور hp
  • کاغذ a4
  • پرشین هتل
  • راحت ترین روش یادگیری انگلیسی
  • خرید سرور ابری

تمام حقوق مادی و معنوی وب‌سایت دانش جوین محفوظ است و کپی بدون ذکر منبع قابل پیگرد قانونی خواهد بود.

خوش آمدید!

ورود به حساب کاربری خود در زیر

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

ورود
بدون نتیجه
مشاهده همه نتیجه
  • نخست
  • علمی
  • تکنولوژی
    • آرشیو تکنولوژی
    • نرم افزار، اپلیکیشن، سیستم عامل
    • خودرو
    • آرشیو فین‌تک
      • IT
      • دوربین
    • لپتاپ و کامپیوتر و سخت افزار
    • موبایل
  • بازی‌های کامپیوتری
  • پزشکی، سلامت، بهداشت
  • هنر و فرهنگ
  • مقالات
  • سایر پیوندها
    • همیار آی‌تی

تمام حقوق مادی و معنوی وب‌سایت دانش جوین محفوظ است و کپی بدون ذکر منبع قابل پیگرد قانونی خواهد بود.