خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» درصدد هستیم بخشی از روند اتفاقاتی را که افتاده، بیان کنیم.
جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم فراهم میشود. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
بزرگداشت هنرمند شهیدی که عاشق نقاشی و زندگی بود
در میانه هفتهای که گذشت، مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی هنرمند نقاشی که سحرگاه ۲۳ مرداد در حمله رژیم صهیونیستی به ایران، به همراه همسرش سعید برجی دانشمند هستهای کشور به شهادت رسید، در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
کاظم چلیپا هنرمند پیشکسوت نقاش که به نوعی اولین استاد عالیخانی محسوب میشود، با اشاره به آخرین کاری که شهید عالیخانی در دست داشت که تابلوی «عصر عاشورا» بود، بیان کرد: اتود این کار را به من نشان داد، او آزاده بود و نگاه عمیقی به هنر داشت. وی همچنین در نمایشگاهی که سال گذشته داشت، آثار ارزشمندی را نمایش داده بود. از حوزه هنری درخواست میکنم کتابی درباره این هنرمند آزاده تهیه و منتشر کنند و همچنین کتابهایی درباره زنان هنرمند فعال در حوزه هنری منتشر شود.
در این مراسم سیدعلی میرفتاح، مینا صدری و صدیقه سلمان هنرمندان دیگری بودند که سخنرانی کردند. همچنین، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، هم بابت شهادت هنرمند شهید منصوره عالیخانی و هم دانشمند هستهای سعید برجی همسرشان تسلیت گفت و بر جهاد روایتهای هنرمندانه تاکید کرد.
وی گفت: دشمن میلیونها دلار، برای جعل روایت هزینه میکند و به همین دلیل، از شما هنرمندان میخواهم در ادامه این مسیر همراه باشید و روایتهایی داشته باشید. خاضعانه از شما میخواهم که برای تقویت همبستگی ملی که مهمترین ابزار ما در برابر دشمن است، یاریرسان باشید.
پس از اتمام این مراسم، نمایشگاهی از آثار شهید منصوره عالیخانی در گالری عالی حوزه هنری افتتاح شد که شامل ۲۵ اثر نقاشی از این هنرمند شهید است و تا ۶ مرداد ادامه خواهد داشت.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «بار دیگر هنر مظلومیت و شجاعت در هم تنید و بانویی از جنس ایمان و اراده در مسیر دفاع از حقیقت به شهادت رسید. منصوره عالیخانی هنرمند متعهدی بود که در سکوت و وقار قلمو به دست میگرفت تا روایتگر عشق و ایثار باشد.
آخرین اثر او روایتی از واقعه عاشورا بود که ناتمام ماند اما روایتگر مظلومیت اهل بیت علیهم السلام و داغ مقدسی شد که تا آخرین روزهای حیات در دل او میجوشید.
شهادت این بانوی هنرمند اندوهی بزرگ برای خانوادهاش و جامعه هنر ایران است اما یاد او چون نوری در دل تاریخ خواهد درخشید و الهام بخش هنرمندانی خواهد بود که راهش را ادامه میدهند.
اثر ناتمام او نشانهای است از مسیری که باید ادامه دهیم … برای بازماندگانش صبر و برای مردممان بیداری و همدلی آرزو میکنیم.
روحش شاد و یادش جاودانه باد ….»
نقاشیهایی که در آن شهدا به مردم سلام میکنند
در هفتهای که گذشت خبر رسید سیدعلی میرفتاح روزنامهنگار و هنرمند نقاش، از مجموعه جدید نقاشیهای دیواریاش با موضوع چهره شهدای حملات رژیم صهیونیستی به ایران رونمایی کرده است؛ تصاویری که این روزها بر دیوار برخی معابر پرتردد پایتخت نقش بستهاند و به گفته او شهدا از دل آنها به مردم شهر سلام میکنند.
وی همچنین در مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی نیز از معماری بیهویت و تبلیغات بازاری گلایه کرد و نقاشی دیواری را یکی از راهکارهای مؤثر برای بازگرداندن هویت انقلابی به چهره شهر دانست و افزود: شهر تهران بیش از هر زمان دیگری نیازمند آثار اصیل در مقابل محصولات ماشینی بیروح است.
این نقاشیهای دیواری با حمایت سازمان زیباسازی شهر تهران و با همت این هنرمند متعهد در نقاط مختلف پایتخت اجرا شده و مورد توجه شهروندان قرار گرفته است.
میرفتاح درباره این نقاشیها نوشت: «نام جاوید وطن. این کار اندکی است که از دست من بیهنر ناتوان برمیآید. ان شاءالله رفقای نقاش و گرافیست و اهل گرافیتی به این نهضت شبانه بپیوندند و نگذارند نام و یاد و خاطره شهیدان در مناسبات روزمره فراموش شود. حداقلش این است که روی دیوارها و در بافت شهری، ما شهروندان بتوانیم بیهیچ تشریفات و واسطهای، با هموطنان شهیدمان مواجه شویم و با روی چون ماهشان تجدید دیدار کنیم، سلام کنیم و جویای حالشان شویم و … اینها را به تعارف و استعاره نمیگویم.
باورم این است که اگر از شهدا غافل شویم باد فراموشی همهمان را به دیار عدم خواهد فرستاد. حرف حافظ را جدی بگیرید که گفت ثبت است بر جریده عالم دوام ما. اگر بخواهیم از این حیات طیبه شهدا بهره ببریم قدم اولش همین است که ارادتی بنما تا سعادتی ببری. این تلاش ما چیزی جز اظهار ارادت خالصانه نیست. ممنونم از امیر و حسین و سعید که همراهیام میکنند در این شبهای روشن. دم مذهبی عزیز هم گرم که این فرصت را از ما دریغ نکرد.»
از طرح «خانواده ایران» تا یادمان «بچههای آسمان» در تهران
طرح فرهنگی «خانواده ایران» با هدف روایت ایثار و مقاومت خانوادههایی که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به کشور، چندین عضو آنها به شهادت رسیدند، در میدان ولیعصر (عج) تهران اکران شد.
در این اکران فرهنگی، تصاویری از خانوادههایی منتشر شده که در تجاوزات آشکار رژیم صهیونیستی، نه یک نفر بلکه چند عضو از آنها به شهادت رسیدهاند؛ خانوادههایی که مفهوم ایستادگی را با خون عزیزانشان معنا کردهاند.
این طرح نمادین، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای مظلوم این حملات، روایتی مستند از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران ارائه میدهد؛ جنایاتی که اگرچه در سکوت رسانههای بینالمللی پنهان ماندهاند اما در حافظه مردم ایران همچنان زنده و ماندگارند. اکران طرح «خانواده ایران» در یکی از مهمترین و پرمخاطبترین نقاط شهری پایتخت، تلاش دارد تا صدای مظلومیت و صلابت این خانوادهها را به گوش همگان برساند.
همچنین قرار است یادمان «بچههای آسمان» به همت سازمان زیباسازی شهر تهران و با هدف پاسداشت یاد و خاطره شهدای مظلوم حملات اخیر رژیم صهیونیستی، شامگاه امشب جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۲۰ در میدان شهدای هفتم تیر رونمایی شود.
بخشهایی از مراسم شامل نمایش خیابانی با مضمون ایثار و مقاومت و اجرای موسیقیهای حماسی توسط هنرمندان برجسته کشور خواهد بود؛ اجراهایی که فضای میدان را سرشار از حماسه و همبستگی ملی میکنند.
در این مراسم، خانوادههای شهدا نیز حضور خواهند داشت و ضمن قدردانی از صبر و استقامت آنها، برخی یادگاریها و وسایل شخصی شهید خود را به یادمان اهدا میکنند تا روایت فداکاریهایشان در دل شهر ماندگار شود.
یادمان «بچههای آسمان» گامی نمادین در مسیر ارتقای حافظه فرهنگی شهر و تثبیت هویت ملی در برابر هجمههای دشمنان است؛ روایتی هنری، ملموس و ماندگار از مظلومیتی که در وجدان عمومی ملت جای دارد.
درخواستی برای حل مشکلات مالیاتی آموزشگاههای هنری
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با انتشار بیانیهای خواستار برگزاری جلسه با وزارت اقتصاد و ریاست اداره کل مالیاتی استان تهران برای بررسی مشکلات مالیاتی این آموزشگاهها شد.
این انجمن با انتشار یک بیانیه این درخواست را مطرح کرده که به شرح زیر است:
«آموزشگاههای آزاد هنری، این سنگرهای فرهنگ و هنر سرزمینمان، امروز زیر فشارهای ناعادلانه و سلیقهای برخی حوزههای مالیاتی در استان تهران قرار گرفتهاند. مطابق بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، فعالیتهای فرهنگی و هنری، انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی که تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط فعالیت میکنند، (معاف) مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند.
با این حال، آموزشگاههای آزاد هنری که تحت مجوز و نظارت مستقیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال هستند، از حدود پنج سال پیش تاکنون، برخلاف نص صریح قانون با اعمال رویههای متفاوت و بعضاً سلیقهای توسط برخی حوزهها و ممیزان مالیاتی، مشمول مالیات شناخته شدهاند؛ روندی که منجر به تعطیلی یا در آستانه تعطیلی قرار گرفتن تعداد زیادی از این مراکز شده است.
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با تکیه بر قانون و در راستای احقاق حقوق مشروع و قانونی فعالان فرهنگی و هنری، به صورت جدی و فوری از وزارت محترم اقتصاد و دارایی، ریاست محترم اداره کل مالیاتی استان تهران انتظار دارد با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به برگزاری جلسات تخصصی و بازنگری در این رویههای نادرست اقدام کند.
این تنها یک درخواست نیست، بلکه یک مطالبه قانونی و آشکار بر اساس حقوق مصرح در قوانین کشور است.
آموزشگاههای آزاد هنری، با بیش از ۲۲۰۰ مرکز فعال در استان تهران، نقشی بیبدیل در پاسداشت و گسترش فرهنگ و هنر اصیل ایرانی ایفا میکنند. انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران بهعنوان تنها نهاد رسمی پیگیر حقوق این مراکز، با حمایت و همکاری اداره کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تمام توان این مسیر قانونی را دنبال خواهد کرد.»
بررسی نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه
هفته گذشته، یکصد و هفدهمین جلسه شورای هنر به ریاست سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضا برگزار و بر نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه بررسی و بر ضرورت حفظ همبستگی ملی با کمک اصحاب فرهنگ و هنر تاکید شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه تاکید کرد: نقش چهرهها و اصحاب فرهنگ و هنر در این جنگ و ایجاد همبستگی ملی، نقشی اساسی و قابل توجه بود و ما شاهد همراهی و همدلی خیلی خوبی از چهرهها و تشکلهای هنری در رشتههای مختلف سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شاعران و نویسندگان بودیم. باید برای ارتقای تابآوری اجتماعی و تقویت روحی و روانی مردم با برنامه و فعالانه عمل کنیم.
در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای هنر در مورد نقش هنرمندان و چهرههای فرهنگی در ایجاد و حفظ وحدت و انسجام ملی ایجاد شده در کشور و پاسخ به سوالات مطرح شده از جانب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مواردی را بیان کردند.
در این جلسه همچنین با پخش فیلمی در مورد شهید طهرانچی، یاد و خاطره این عضو شهید شورای هنر گرامی داشته شد.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاه آثار اردشیر محصص در گالری اچ، نمایشگاه «اقلیم» و «بدون عنوان» در گالری اعتماد، نمایشگاه «زمین مشترک» در گالری ثالث، نمایشگاه «تهران» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه «شخصواره» در بنیاد پژمان کارخانه آرگو، نمایشگاه «سگها» در گالری ایوان، نمایشگاه «هویت» در گالری احسان و نمایشگاه «نجوای پنجره» در گالری آتشزاد، از جمله نمایشگاههایی است که عصر جمعه ۲۷ تیر افتتاح میشوند.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» درصدد هستیم بخشی از روند اتفاقاتی را که افتاده، بیان کنیم.
جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم فراهم میشود. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
بزرگداشت هنرمند شهیدی که عاشق نقاشی و زندگی بود
در میانه هفتهای که گذشت، مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی هنرمند نقاشی که سحرگاه ۲۳ مرداد در حمله رژیم صهیونیستی به ایران، به همراه همسرش سعید برجی دانشمند هستهای کشور به شهادت رسید، در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
کاظم چلیپا هنرمند پیشکسوت نقاش که به نوعی اولین استاد عالیخانی محسوب میشود، با اشاره به آخرین کاری که شهید عالیخانی در دست داشت که تابلوی «عصر عاشورا» بود، بیان کرد: اتود این کار را به من نشان داد، او آزاده بود و نگاه عمیقی به هنر داشت. وی همچنین در نمایشگاهی که سال گذشته داشت، آثار ارزشمندی را نمایش داده بود. از حوزه هنری درخواست میکنم کتابی درباره این هنرمند آزاده تهیه و منتشر کنند و همچنین کتابهایی درباره زنان هنرمند فعال در حوزه هنری منتشر شود.
در این مراسم سیدعلی میرفتاح، مینا صدری و صدیقه سلمان هنرمندان دیگری بودند که سخنرانی کردند. همچنین، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، هم بابت شهادت هنرمند شهید منصوره عالیخانی و هم دانشمند هستهای سعید برجی همسرشان تسلیت گفت و بر جهاد روایتهای هنرمندانه تاکید کرد.
وی گفت: دشمن میلیونها دلار، برای جعل روایت هزینه میکند و به همین دلیل، از شما هنرمندان میخواهم در ادامه این مسیر همراه باشید و روایتهایی داشته باشید. خاضعانه از شما میخواهم که برای تقویت همبستگی ملی که مهمترین ابزار ما در برابر دشمن است، یاریرسان باشید.
پس از اتمام این مراسم، نمایشگاهی از آثار شهید منصوره عالیخانی در گالری عالی حوزه هنری افتتاح شد که شامل ۲۵ اثر نقاشی از این هنرمند شهید است و تا ۶ مرداد ادامه خواهد داشت.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «بار دیگر هنر مظلومیت و شجاعت در هم تنید و بانویی از جنس ایمان و اراده در مسیر دفاع از حقیقت به شهادت رسید. منصوره عالیخانی هنرمند متعهدی بود که در سکوت و وقار قلمو به دست میگرفت تا روایتگر عشق و ایثار باشد.
آخرین اثر او روایتی از واقعه عاشورا بود که ناتمام ماند اما روایتگر مظلومیت اهل بیت علیهم السلام و داغ مقدسی شد که تا آخرین روزهای حیات در دل او میجوشید.
شهادت این بانوی هنرمند اندوهی بزرگ برای خانوادهاش و جامعه هنر ایران است اما یاد او چون نوری در دل تاریخ خواهد درخشید و الهام بخش هنرمندانی خواهد بود که راهش را ادامه میدهند.
اثر ناتمام او نشانهای است از مسیری که باید ادامه دهیم … برای بازماندگانش صبر و برای مردممان بیداری و همدلی آرزو میکنیم.
روحش شاد و یادش جاودانه باد ….»
نقاشیهایی که در آن شهدا به مردم سلام میکنند
در هفتهای که گذشت خبر رسید سیدعلی میرفتاح روزنامهنگار و هنرمند نقاش، از مجموعه جدید نقاشیهای دیواریاش با موضوع چهره شهدای حملات رژیم صهیونیستی به ایران رونمایی کرده است؛ تصاویری که این روزها بر دیوار برخی معابر پرتردد پایتخت نقش بستهاند و به گفته او شهدا از دل آنها به مردم شهر سلام میکنند.
وی همچنین در مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی نیز از معماری بیهویت و تبلیغات بازاری گلایه کرد و نقاشی دیواری را یکی از راهکارهای مؤثر برای بازگرداندن هویت انقلابی به چهره شهر دانست و افزود: شهر تهران بیش از هر زمان دیگری نیازمند آثار اصیل در مقابل محصولات ماشینی بیروح است.
این نقاشیهای دیواری با حمایت سازمان زیباسازی شهر تهران و با همت این هنرمند متعهد در نقاط مختلف پایتخت اجرا شده و مورد توجه شهروندان قرار گرفته است.
میرفتاح درباره این نقاشیها نوشت: «نام جاوید وطن. این کار اندکی است که از دست من بیهنر ناتوان برمیآید. ان شاءالله رفقای نقاش و گرافیست و اهل گرافیتی به این نهضت شبانه بپیوندند و نگذارند نام و یاد و خاطره شهیدان در مناسبات روزمره فراموش شود. حداقلش این است که روی دیوارها و در بافت شهری، ما شهروندان بتوانیم بیهیچ تشریفات و واسطهای، با هموطنان شهیدمان مواجه شویم و با روی چون ماهشان تجدید دیدار کنیم، سلام کنیم و جویای حالشان شویم و … اینها را به تعارف و استعاره نمیگویم.
باورم این است که اگر از شهدا غافل شویم باد فراموشی همهمان را به دیار عدم خواهد فرستاد. حرف حافظ را جدی بگیرید که گفت ثبت است بر جریده عالم دوام ما. اگر بخواهیم از این حیات طیبه شهدا بهره ببریم قدم اولش همین است که ارادتی بنما تا سعادتی ببری. این تلاش ما چیزی جز اظهار ارادت خالصانه نیست. ممنونم از امیر و حسین و سعید که همراهیام میکنند در این شبهای روشن. دم مذهبی عزیز هم گرم که این فرصت را از ما دریغ نکرد.»
از طرح «خانواده ایران» تا یادمان «بچههای آسمان» در تهران
طرح فرهنگی «خانواده ایران» با هدف روایت ایثار و مقاومت خانوادههایی که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به کشور، چندین عضو آنها به شهادت رسیدند، در میدان ولیعصر (عج) تهران اکران شد.
در این اکران فرهنگی، تصاویری از خانوادههایی منتشر شده که در تجاوزات آشکار رژیم صهیونیستی، نه یک نفر بلکه چند عضو از آنها به شهادت رسیدهاند؛ خانوادههایی که مفهوم ایستادگی را با خون عزیزانشان معنا کردهاند.
این طرح نمادین، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای مظلوم این حملات، روایتی مستند از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران ارائه میدهد؛ جنایاتی که اگرچه در سکوت رسانههای بینالمللی پنهان ماندهاند اما در حافظه مردم ایران همچنان زنده و ماندگارند. اکران طرح «خانواده ایران» در یکی از مهمترین و پرمخاطبترین نقاط شهری پایتخت، تلاش دارد تا صدای مظلومیت و صلابت این خانوادهها را به گوش همگان برساند.
همچنین قرار است یادمان «بچههای آسمان» به همت سازمان زیباسازی شهر تهران و با هدف پاسداشت یاد و خاطره شهدای مظلوم حملات اخیر رژیم صهیونیستی، شامگاه امشب جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۲۰ در میدان شهدای هفتم تیر رونمایی شود.
بخشهایی از مراسم شامل نمایش خیابانی با مضمون ایثار و مقاومت و اجرای موسیقیهای حماسی توسط هنرمندان برجسته کشور خواهد بود؛ اجراهایی که فضای میدان را سرشار از حماسه و همبستگی ملی میکنند.
در این مراسم، خانوادههای شهدا نیز حضور خواهند داشت و ضمن قدردانی از صبر و استقامت آنها، برخی یادگاریها و وسایل شخصی شهید خود را به یادمان اهدا میکنند تا روایت فداکاریهایشان در دل شهر ماندگار شود.
یادمان «بچههای آسمان» گامی نمادین در مسیر ارتقای حافظه فرهنگی شهر و تثبیت هویت ملی در برابر هجمههای دشمنان است؛ روایتی هنری، ملموس و ماندگار از مظلومیتی که در وجدان عمومی ملت جای دارد.
درخواستی برای حل مشکلات مالیاتی آموزشگاههای هنری
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با انتشار بیانیهای خواستار برگزاری جلسه با وزارت اقتصاد و ریاست اداره کل مالیاتی استان تهران برای بررسی مشکلات مالیاتی این آموزشگاهها شد.
این انجمن با انتشار یک بیانیه این درخواست را مطرح کرده که به شرح زیر است:
«آموزشگاههای آزاد هنری، این سنگرهای فرهنگ و هنر سرزمینمان، امروز زیر فشارهای ناعادلانه و سلیقهای برخی حوزههای مالیاتی در استان تهران قرار گرفتهاند. مطابق بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، فعالیتهای فرهنگی و هنری، انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی که تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط فعالیت میکنند، (معاف) مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند.
با این حال، آموزشگاههای آزاد هنری که تحت مجوز و نظارت مستقیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال هستند، از حدود پنج سال پیش تاکنون، برخلاف نص صریح قانون با اعمال رویههای متفاوت و بعضاً سلیقهای توسط برخی حوزهها و ممیزان مالیاتی، مشمول مالیات شناخته شدهاند؛ روندی که منجر به تعطیلی یا در آستانه تعطیلی قرار گرفتن تعداد زیادی از این مراکز شده است.
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با تکیه بر قانون و در راستای احقاق حقوق مشروع و قانونی فعالان فرهنگی و هنری، به صورت جدی و فوری از وزارت محترم اقتصاد و دارایی، ریاست محترم اداره کل مالیاتی استان تهران انتظار دارد با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به برگزاری جلسات تخصصی و بازنگری در این رویههای نادرست اقدام کند.
این تنها یک درخواست نیست، بلکه یک مطالبه قانونی و آشکار بر اساس حقوق مصرح در قوانین کشور است.
آموزشگاههای آزاد هنری، با بیش از ۲۲۰۰ مرکز فعال در استان تهران، نقشی بیبدیل در پاسداشت و گسترش فرهنگ و هنر اصیل ایرانی ایفا میکنند. انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران بهعنوان تنها نهاد رسمی پیگیر حقوق این مراکز، با حمایت و همکاری اداره کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تمام توان این مسیر قانونی را دنبال خواهد کرد.»
بررسی نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه
هفته گذشته، یکصد و هفدهمین جلسه شورای هنر به ریاست سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضا برگزار و بر نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه بررسی و بر ضرورت حفظ همبستگی ملی با کمک اصحاب فرهنگ و هنر تاکید شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه تاکید کرد: نقش چهرهها و اصحاب فرهنگ و هنر در این جنگ و ایجاد همبستگی ملی، نقشی اساسی و قابل توجه بود و ما شاهد همراهی و همدلی خیلی خوبی از چهرهها و تشکلهای هنری در رشتههای مختلف سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شاعران و نویسندگان بودیم. باید برای ارتقای تابآوری اجتماعی و تقویت روحی و روانی مردم با برنامه و فعالانه عمل کنیم.
در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای هنر در مورد نقش هنرمندان و چهرههای فرهنگی در ایجاد و حفظ وحدت و انسجام ملی ایجاد شده در کشور و پاسخ به سوالات مطرح شده از جانب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مواردی را بیان کردند.
در این جلسه همچنین با پخش فیلمی در مورد شهید طهرانچی، یاد و خاطره این عضو شهید شورای هنر گرامی داشته شد.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاه آثار اردشیر محصص در گالری اچ، نمایشگاه «اقلیم» و «بدون عنوان» در گالری اعتماد، نمایشگاه «زمین مشترک» در گالری ثالث، نمایشگاه «تهران» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه «شخصواره» در بنیاد پژمان کارخانه آرگو، نمایشگاه «سگها» در گالری ایوان، نمایشگاه «هویت» در گالری احسان و نمایشگاه «نجوای پنجره» در گالری آتشزاد، از جمله نمایشگاههایی است که عصر جمعه ۲۷ تیر افتتاح میشوند.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» درصدد هستیم بخشی از روند اتفاقاتی را که افتاده، بیان کنیم.
جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم فراهم میشود. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
بزرگداشت هنرمند شهیدی که عاشق نقاشی و زندگی بود
در میانه هفتهای که گذشت، مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی هنرمند نقاشی که سحرگاه ۲۳ مرداد در حمله رژیم صهیونیستی به ایران، به همراه همسرش سعید برجی دانشمند هستهای کشور به شهادت رسید، در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
کاظم چلیپا هنرمند پیشکسوت نقاش که به نوعی اولین استاد عالیخانی محسوب میشود، با اشاره به آخرین کاری که شهید عالیخانی در دست داشت که تابلوی «عصر عاشورا» بود، بیان کرد: اتود این کار را به من نشان داد، او آزاده بود و نگاه عمیقی به هنر داشت. وی همچنین در نمایشگاهی که سال گذشته داشت، آثار ارزشمندی را نمایش داده بود. از حوزه هنری درخواست میکنم کتابی درباره این هنرمند آزاده تهیه و منتشر کنند و همچنین کتابهایی درباره زنان هنرمند فعال در حوزه هنری منتشر شود.
در این مراسم سیدعلی میرفتاح، مینا صدری و صدیقه سلمان هنرمندان دیگری بودند که سخنرانی کردند. همچنین، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، هم بابت شهادت هنرمند شهید منصوره عالیخانی و هم دانشمند هستهای سعید برجی همسرشان تسلیت گفت و بر جهاد روایتهای هنرمندانه تاکید کرد.
وی گفت: دشمن میلیونها دلار، برای جعل روایت هزینه میکند و به همین دلیل، از شما هنرمندان میخواهم در ادامه این مسیر همراه باشید و روایتهایی داشته باشید. خاضعانه از شما میخواهم که برای تقویت همبستگی ملی که مهمترین ابزار ما در برابر دشمن است، یاریرسان باشید.
پس از اتمام این مراسم، نمایشگاهی از آثار شهید منصوره عالیخانی در گالری عالی حوزه هنری افتتاح شد که شامل ۲۵ اثر نقاشی از این هنرمند شهید است و تا ۶ مرداد ادامه خواهد داشت.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «بار دیگر هنر مظلومیت و شجاعت در هم تنید و بانویی از جنس ایمان و اراده در مسیر دفاع از حقیقت به شهادت رسید. منصوره عالیخانی هنرمند متعهدی بود که در سکوت و وقار قلمو به دست میگرفت تا روایتگر عشق و ایثار باشد.
آخرین اثر او روایتی از واقعه عاشورا بود که ناتمام ماند اما روایتگر مظلومیت اهل بیت علیهم السلام و داغ مقدسی شد که تا آخرین روزهای حیات در دل او میجوشید.
شهادت این بانوی هنرمند اندوهی بزرگ برای خانوادهاش و جامعه هنر ایران است اما یاد او چون نوری در دل تاریخ خواهد درخشید و الهام بخش هنرمندانی خواهد بود که راهش را ادامه میدهند.
اثر ناتمام او نشانهای است از مسیری که باید ادامه دهیم … برای بازماندگانش صبر و برای مردممان بیداری و همدلی آرزو میکنیم.
روحش شاد و یادش جاودانه باد ….»
نقاشیهایی که در آن شهدا به مردم سلام میکنند
در هفتهای که گذشت خبر رسید سیدعلی میرفتاح روزنامهنگار و هنرمند نقاش، از مجموعه جدید نقاشیهای دیواریاش با موضوع چهره شهدای حملات رژیم صهیونیستی به ایران رونمایی کرده است؛ تصاویری که این روزها بر دیوار برخی معابر پرتردد پایتخت نقش بستهاند و به گفته او شهدا از دل آنها به مردم شهر سلام میکنند.
وی همچنین در مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی نیز از معماری بیهویت و تبلیغات بازاری گلایه کرد و نقاشی دیواری را یکی از راهکارهای مؤثر برای بازگرداندن هویت انقلابی به چهره شهر دانست و افزود: شهر تهران بیش از هر زمان دیگری نیازمند آثار اصیل در مقابل محصولات ماشینی بیروح است.
این نقاشیهای دیواری با حمایت سازمان زیباسازی شهر تهران و با همت این هنرمند متعهد در نقاط مختلف پایتخت اجرا شده و مورد توجه شهروندان قرار گرفته است.
میرفتاح درباره این نقاشیها نوشت: «نام جاوید وطن. این کار اندکی است که از دست من بیهنر ناتوان برمیآید. ان شاءالله رفقای نقاش و گرافیست و اهل گرافیتی به این نهضت شبانه بپیوندند و نگذارند نام و یاد و خاطره شهیدان در مناسبات روزمره فراموش شود. حداقلش این است که روی دیوارها و در بافت شهری، ما شهروندان بتوانیم بیهیچ تشریفات و واسطهای، با هموطنان شهیدمان مواجه شویم و با روی چون ماهشان تجدید دیدار کنیم، سلام کنیم و جویای حالشان شویم و … اینها را به تعارف و استعاره نمیگویم.
باورم این است که اگر از شهدا غافل شویم باد فراموشی همهمان را به دیار عدم خواهد فرستاد. حرف حافظ را جدی بگیرید که گفت ثبت است بر جریده عالم دوام ما. اگر بخواهیم از این حیات طیبه شهدا بهره ببریم قدم اولش همین است که ارادتی بنما تا سعادتی ببری. این تلاش ما چیزی جز اظهار ارادت خالصانه نیست. ممنونم از امیر و حسین و سعید که همراهیام میکنند در این شبهای روشن. دم مذهبی عزیز هم گرم که این فرصت را از ما دریغ نکرد.»
از طرح «خانواده ایران» تا یادمان «بچههای آسمان» در تهران
طرح فرهنگی «خانواده ایران» با هدف روایت ایثار و مقاومت خانوادههایی که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به کشور، چندین عضو آنها به شهادت رسیدند، در میدان ولیعصر (عج) تهران اکران شد.
در این اکران فرهنگی، تصاویری از خانوادههایی منتشر شده که در تجاوزات آشکار رژیم صهیونیستی، نه یک نفر بلکه چند عضو از آنها به شهادت رسیدهاند؛ خانوادههایی که مفهوم ایستادگی را با خون عزیزانشان معنا کردهاند.
این طرح نمادین، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای مظلوم این حملات، روایتی مستند از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران ارائه میدهد؛ جنایاتی که اگرچه در سکوت رسانههای بینالمللی پنهان ماندهاند اما در حافظه مردم ایران همچنان زنده و ماندگارند. اکران طرح «خانواده ایران» در یکی از مهمترین و پرمخاطبترین نقاط شهری پایتخت، تلاش دارد تا صدای مظلومیت و صلابت این خانوادهها را به گوش همگان برساند.
همچنین قرار است یادمان «بچههای آسمان» به همت سازمان زیباسازی شهر تهران و با هدف پاسداشت یاد و خاطره شهدای مظلوم حملات اخیر رژیم صهیونیستی، شامگاه امشب جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۲۰ در میدان شهدای هفتم تیر رونمایی شود.
بخشهایی از مراسم شامل نمایش خیابانی با مضمون ایثار و مقاومت و اجرای موسیقیهای حماسی توسط هنرمندان برجسته کشور خواهد بود؛ اجراهایی که فضای میدان را سرشار از حماسه و همبستگی ملی میکنند.
در این مراسم، خانوادههای شهدا نیز حضور خواهند داشت و ضمن قدردانی از صبر و استقامت آنها، برخی یادگاریها و وسایل شخصی شهید خود را به یادمان اهدا میکنند تا روایت فداکاریهایشان در دل شهر ماندگار شود.
یادمان «بچههای آسمان» گامی نمادین در مسیر ارتقای حافظه فرهنگی شهر و تثبیت هویت ملی در برابر هجمههای دشمنان است؛ روایتی هنری، ملموس و ماندگار از مظلومیتی که در وجدان عمومی ملت جای دارد.
درخواستی برای حل مشکلات مالیاتی آموزشگاههای هنری
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با انتشار بیانیهای خواستار برگزاری جلسه با وزارت اقتصاد و ریاست اداره کل مالیاتی استان تهران برای بررسی مشکلات مالیاتی این آموزشگاهها شد.
این انجمن با انتشار یک بیانیه این درخواست را مطرح کرده که به شرح زیر است:
«آموزشگاههای آزاد هنری، این سنگرهای فرهنگ و هنر سرزمینمان، امروز زیر فشارهای ناعادلانه و سلیقهای برخی حوزههای مالیاتی در استان تهران قرار گرفتهاند. مطابق بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، فعالیتهای فرهنگی و هنری، انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی که تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط فعالیت میکنند، (معاف) مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند.
با این حال، آموزشگاههای آزاد هنری که تحت مجوز و نظارت مستقیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال هستند، از حدود پنج سال پیش تاکنون، برخلاف نص صریح قانون با اعمال رویههای متفاوت و بعضاً سلیقهای توسط برخی حوزهها و ممیزان مالیاتی، مشمول مالیات شناخته شدهاند؛ روندی که منجر به تعطیلی یا در آستانه تعطیلی قرار گرفتن تعداد زیادی از این مراکز شده است.
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با تکیه بر قانون و در راستای احقاق حقوق مشروع و قانونی فعالان فرهنگی و هنری، به صورت جدی و فوری از وزارت محترم اقتصاد و دارایی، ریاست محترم اداره کل مالیاتی استان تهران انتظار دارد با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به برگزاری جلسات تخصصی و بازنگری در این رویههای نادرست اقدام کند.
این تنها یک درخواست نیست، بلکه یک مطالبه قانونی و آشکار بر اساس حقوق مصرح در قوانین کشور است.
آموزشگاههای آزاد هنری، با بیش از ۲۲۰۰ مرکز فعال در استان تهران، نقشی بیبدیل در پاسداشت و گسترش فرهنگ و هنر اصیل ایرانی ایفا میکنند. انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران بهعنوان تنها نهاد رسمی پیگیر حقوق این مراکز، با حمایت و همکاری اداره کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تمام توان این مسیر قانونی را دنبال خواهد کرد.»
بررسی نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه
هفته گذشته، یکصد و هفدهمین جلسه شورای هنر به ریاست سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضا برگزار و بر نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه بررسی و بر ضرورت حفظ همبستگی ملی با کمک اصحاب فرهنگ و هنر تاکید شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه تاکید کرد: نقش چهرهها و اصحاب فرهنگ و هنر در این جنگ و ایجاد همبستگی ملی، نقشی اساسی و قابل توجه بود و ما شاهد همراهی و همدلی خیلی خوبی از چهرهها و تشکلهای هنری در رشتههای مختلف سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شاعران و نویسندگان بودیم. باید برای ارتقای تابآوری اجتماعی و تقویت روحی و روانی مردم با برنامه و فعالانه عمل کنیم.
در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای هنر در مورد نقش هنرمندان و چهرههای فرهنگی در ایجاد و حفظ وحدت و انسجام ملی ایجاد شده در کشور و پاسخ به سوالات مطرح شده از جانب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مواردی را بیان کردند.
در این جلسه همچنین با پخش فیلمی در مورد شهید طهرانچی، یاد و خاطره این عضو شهید شورای هنر گرامی داشته شد.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاه آثار اردشیر محصص در گالری اچ، نمایشگاه «اقلیم» و «بدون عنوان» در گالری اعتماد، نمایشگاه «زمین مشترک» در گالری ثالث، نمایشگاه «تهران» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه «شخصواره» در بنیاد پژمان کارخانه آرگو، نمایشگاه «سگها» در گالری ایوان، نمایشگاه «هویت» در گالری احسان و نمایشگاه «نجوای پنجره» در گالری آتشزاد، از جمله نمایشگاههایی است که عصر جمعه ۲۷ تیر افتتاح میشوند.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» درصدد هستیم بخشی از روند اتفاقاتی را که افتاده، بیان کنیم.
جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند. «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم فراهم میشود. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
بزرگداشت هنرمند شهیدی که عاشق نقاشی و زندگی بود
در میانه هفتهای که گذشت، مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی هنرمند نقاشی که سحرگاه ۲۳ مرداد در حمله رژیم صهیونیستی به ایران، به همراه همسرش سعید برجی دانشمند هستهای کشور به شهادت رسید، در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
کاظم چلیپا هنرمند پیشکسوت نقاش که به نوعی اولین استاد عالیخانی محسوب میشود، با اشاره به آخرین کاری که شهید عالیخانی در دست داشت که تابلوی «عصر عاشورا» بود، بیان کرد: اتود این کار را به من نشان داد، او آزاده بود و نگاه عمیقی به هنر داشت. وی همچنین در نمایشگاهی که سال گذشته داشت، آثار ارزشمندی را نمایش داده بود. از حوزه هنری درخواست میکنم کتابی درباره این هنرمند آزاده تهیه و منتشر کنند و همچنین کتابهایی درباره زنان هنرمند فعال در حوزه هنری منتشر شود.
در این مراسم سیدعلی میرفتاح، مینا صدری و صدیقه سلمان هنرمندان دیگری بودند که سخنرانی کردند. همچنین، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، هم بابت شهادت هنرمند شهید منصوره عالیخانی و هم دانشمند هستهای سعید برجی همسرشان تسلیت گفت و بر جهاد روایتهای هنرمندانه تاکید کرد.
وی گفت: دشمن میلیونها دلار، برای جعل روایت هزینه میکند و به همین دلیل، از شما هنرمندان میخواهم در ادامه این مسیر همراه باشید و روایتهایی داشته باشید. خاضعانه از شما میخواهم که برای تقویت همبستگی ملی که مهمترین ابزار ما در برابر دشمن است، یاریرسان باشید.
پس از اتمام این مراسم، نمایشگاهی از آثار شهید منصوره عالیخانی در گالری عالی حوزه هنری افتتاح شد که شامل ۲۵ اثر نقاشی از این هنرمند شهید است و تا ۶ مرداد ادامه خواهد داشت.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «بار دیگر هنر مظلومیت و شجاعت در هم تنید و بانویی از جنس ایمان و اراده در مسیر دفاع از حقیقت به شهادت رسید. منصوره عالیخانی هنرمند متعهدی بود که در سکوت و وقار قلمو به دست میگرفت تا روایتگر عشق و ایثار باشد.
آخرین اثر او روایتی از واقعه عاشورا بود که ناتمام ماند اما روایتگر مظلومیت اهل بیت علیهم السلام و داغ مقدسی شد که تا آخرین روزهای حیات در دل او میجوشید.
شهادت این بانوی هنرمند اندوهی بزرگ برای خانوادهاش و جامعه هنر ایران است اما یاد او چون نوری در دل تاریخ خواهد درخشید و الهام بخش هنرمندانی خواهد بود که راهش را ادامه میدهند.
اثر ناتمام او نشانهای است از مسیری که باید ادامه دهیم … برای بازماندگانش صبر و برای مردممان بیداری و همدلی آرزو میکنیم.
روحش شاد و یادش جاودانه باد ….»
نقاشیهایی که در آن شهدا به مردم سلام میکنند
در هفتهای که گذشت خبر رسید سیدعلی میرفتاح روزنامهنگار و هنرمند نقاش، از مجموعه جدید نقاشیهای دیواریاش با موضوع چهره شهدای حملات رژیم صهیونیستی به ایران رونمایی کرده است؛ تصاویری که این روزها بر دیوار برخی معابر پرتردد پایتخت نقش بستهاند و به گفته او شهدا از دل آنها به مردم شهر سلام میکنند.
وی همچنین در مراسم بزرگداشت شهید منصوره عالیخانی نیز از معماری بیهویت و تبلیغات بازاری گلایه کرد و نقاشی دیواری را یکی از راهکارهای مؤثر برای بازگرداندن هویت انقلابی به چهره شهر دانست و افزود: شهر تهران بیش از هر زمان دیگری نیازمند آثار اصیل در مقابل محصولات ماشینی بیروح است.
این نقاشیهای دیواری با حمایت سازمان زیباسازی شهر تهران و با همت این هنرمند متعهد در نقاط مختلف پایتخت اجرا شده و مورد توجه شهروندان قرار گرفته است.
میرفتاح درباره این نقاشیها نوشت: «نام جاوید وطن. این کار اندکی است که از دست من بیهنر ناتوان برمیآید. ان شاءالله رفقای نقاش و گرافیست و اهل گرافیتی به این نهضت شبانه بپیوندند و نگذارند نام و یاد و خاطره شهیدان در مناسبات روزمره فراموش شود. حداقلش این است که روی دیوارها و در بافت شهری، ما شهروندان بتوانیم بیهیچ تشریفات و واسطهای، با هموطنان شهیدمان مواجه شویم و با روی چون ماهشان تجدید دیدار کنیم، سلام کنیم و جویای حالشان شویم و … اینها را به تعارف و استعاره نمیگویم.
باورم این است که اگر از شهدا غافل شویم باد فراموشی همهمان را به دیار عدم خواهد فرستاد. حرف حافظ را جدی بگیرید که گفت ثبت است بر جریده عالم دوام ما. اگر بخواهیم از این حیات طیبه شهدا بهره ببریم قدم اولش همین است که ارادتی بنما تا سعادتی ببری. این تلاش ما چیزی جز اظهار ارادت خالصانه نیست. ممنونم از امیر و حسین و سعید که همراهیام میکنند در این شبهای روشن. دم مذهبی عزیز هم گرم که این فرصت را از ما دریغ نکرد.»
از طرح «خانواده ایران» تا یادمان «بچههای آسمان» در تهران
طرح فرهنگی «خانواده ایران» با هدف روایت ایثار و مقاومت خانوادههایی که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به کشور، چندین عضو آنها به شهادت رسیدند، در میدان ولیعصر (عج) تهران اکران شد.
در این اکران فرهنگی، تصاویری از خانوادههایی منتشر شده که در تجاوزات آشکار رژیم صهیونیستی، نه یک نفر بلکه چند عضو از آنها به شهادت رسیدهاند؛ خانوادههایی که مفهوم ایستادگی را با خون عزیزانشان معنا کردهاند.
این طرح نمادین، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای مظلوم این حملات، روایتی مستند از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران ارائه میدهد؛ جنایاتی که اگرچه در سکوت رسانههای بینالمللی پنهان ماندهاند اما در حافظه مردم ایران همچنان زنده و ماندگارند. اکران طرح «خانواده ایران» در یکی از مهمترین و پرمخاطبترین نقاط شهری پایتخت، تلاش دارد تا صدای مظلومیت و صلابت این خانوادهها را به گوش همگان برساند.
همچنین قرار است یادمان «بچههای آسمان» به همت سازمان زیباسازی شهر تهران و با هدف پاسداشت یاد و خاطره شهدای مظلوم حملات اخیر رژیم صهیونیستی، شامگاه امشب جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۲۰ در میدان شهدای هفتم تیر رونمایی شود.
بخشهایی از مراسم شامل نمایش خیابانی با مضمون ایثار و مقاومت و اجرای موسیقیهای حماسی توسط هنرمندان برجسته کشور خواهد بود؛ اجراهایی که فضای میدان را سرشار از حماسه و همبستگی ملی میکنند.
در این مراسم، خانوادههای شهدا نیز حضور خواهند داشت و ضمن قدردانی از صبر و استقامت آنها، برخی یادگاریها و وسایل شخصی شهید خود را به یادمان اهدا میکنند تا روایت فداکاریهایشان در دل شهر ماندگار شود.
یادمان «بچههای آسمان» گامی نمادین در مسیر ارتقای حافظه فرهنگی شهر و تثبیت هویت ملی در برابر هجمههای دشمنان است؛ روایتی هنری، ملموس و ماندگار از مظلومیتی که در وجدان عمومی ملت جای دارد.
درخواستی برای حل مشکلات مالیاتی آموزشگاههای هنری
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با انتشار بیانیهای خواستار برگزاری جلسه با وزارت اقتصاد و ریاست اداره کل مالیاتی استان تهران برای بررسی مشکلات مالیاتی این آموزشگاهها شد.
این انجمن با انتشار یک بیانیه این درخواست را مطرح کرده که به شرح زیر است:
«آموزشگاههای آزاد هنری، این سنگرهای فرهنگ و هنر سرزمینمان، امروز زیر فشارهای ناعادلانه و سلیقهای برخی حوزههای مالیاتی در استان تهران قرار گرفتهاند. مطابق بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، فعالیتهای فرهنگی و هنری، انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی که تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط فعالیت میکنند، (معاف) مشمول نرخ صفر مالیاتی هستند.
با این حال، آموزشگاههای آزاد هنری که تحت مجوز و نظارت مستقیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال هستند، از حدود پنج سال پیش تاکنون، برخلاف نص صریح قانون با اعمال رویههای متفاوت و بعضاً سلیقهای توسط برخی حوزهها و ممیزان مالیاتی، مشمول مالیات شناخته شدهاند؛ روندی که منجر به تعطیلی یا در آستانه تعطیلی قرار گرفتن تعداد زیادی از این مراکز شده است.
انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران با تکیه بر قانون و در راستای احقاق حقوق مشروع و قانونی فعالان فرهنگی و هنری، به صورت جدی و فوری از وزارت محترم اقتصاد و دارایی، ریاست محترم اداره کل مالیاتی استان تهران انتظار دارد با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به برگزاری جلسات تخصصی و بازنگری در این رویههای نادرست اقدام کند.
این تنها یک درخواست نیست، بلکه یک مطالبه قانونی و آشکار بر اساس حقوق مصرح در قوانین کشور است.
آموزشگاههای آزاد هنری، با بیش از ۲۲۰۰ مرکز فعال در استان تهران، نقشی بیبدیل در پاسداشت و گسترش فرهنگ و هنر اصیل ایرانی ایفا میکنند. انجمن آموزشگاههای آزاد هنری استان تهران بهعنوان تنها نهاد رسمی پیگیر حقوق این مراکز، با حمایت و همکاری اداره کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تمام توان این مسیر قانونی را دنبال خواهد کرد.»
بررسی نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه
هفته گذشته، یکصد و هفدهمین جلسه شورای هنر به ریاست سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضا برگزار و بر نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگ ۱۲ روزه بررسی و بر ضرورت حفظ همبستگی ملی با کمک اصحاب فرهنگ و هنر تاکید شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه تاکید کرد: نقش چهرهها و اصحاب فرهنگ و هنر در این جنگ و ایجاد همبستگی ملی، نقشی اساسی و قابل توجه بود و ما شاهد همراهی و همدلی خیلی خوبی از چهرهها و تشکلهای هنری در رشتههای مختلف سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شاعران و نویسندگان بودیم. باید برای ارتقای تابآوری اجتماعی و تقویت روحی و روانی مردم با برنامه و فعالانه عمل کنیم.
در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای هنر در مورد نقش هنرمندان و چهرههای فرهنگی در ایجاد و حفظ وحدت و انسجام ملی ایجاد شده در کشور و پاسخ به سوالات مطرح شده از جانب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مواردی را بیان کردند.
در این جلسه همچنین با پخش فیلمی در مورد شهید طهرانچی، یاد و خاطره این عضو شهید شورای هنر گرامی داشته شد.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاه آثار اردشیر محصص در گالری اچ، نمایشگاه «اقلیم» و «بدون عنوان» در گالری اعتماد، نمایشگاه «زمین مشترک» در گالری ثالث، نمایشگاه «تهران» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه «شخصواره» در بنیاد پژمان کارخانه آرگو، نمایشگاه «سگها» در گالری ایوان، نمایشگاه «هویت» در گالری احسان و نمایشگاه «نجوای پنجره» در گالری آتشزاد، از جمله نمایشگاههایی است که عصر جمعه ۲۷ تیر افتتاح میشوند.