سیب زمینی یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین مواد غذایی است. این ماده منبعی غنی از کربوهیدراتها محسوب می شود و ویتامینها و مواد معدنی زیادی را نیز در خود جای داده است. ویتامین C، ویتامین های گروهB ، پتاسیم، کلسیم، مس و منگنز از جمله مهم ترین عناصر موجود در سیب زمینی هستند.
سیب زمینی را می توانید به روش های مختلف طبخ و سرو کنید. سیب زمینی به صورت سرخ شده طرفداران زیادی دارد و یکی از خوشمزه ترین غذاهای دنیا محسوب می شود. اگر می خواهید غذای سالمی داشته باشید، بهتر است این ماده غذایی پرطرفدار را تنوری کنید یا به همراه آب بپزید.
سیب زمینی آب پز در کنار انواع سبزی و کمی چاشنی، یک سالاد خوشمزه و بی نظیر به شما می دهد. در این مطلب طرز تهیه سالاد سیب زمینی با 3 دستور مختلف را به شما عزیزان آموزش می دهیم. با ما در بخش سلامت دانش جوین همراه باشید.
سالاد سیب زمینی کلاسیک
سالاد سیب زمینی کلاسیک یک غذای ساده و بسیار خوشمزه است. این سالاد را می توانید به عنوان پیش غذا در مهمانی ها درست کنید یا به عنوان غذای اصلی بر روی سفره شام قرار دهید.
مواد لازم
سیب زمینی 1 کیلوگرم
تخم مرغ 3 عدد
پیاز قرمز ریز خرد شده ½ عدد
خیار شور خردشده ½ فنجان
ساقه کرفس 2 عدد
سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
سس مایونز 1 فنجان
خردل 2و ½ قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق غذاخوری
نمک 2 قاشق چایخوری
فلفل 1 قاشق چایخوری
سبزی خرد شده (جعفری، پیازچه یا شوید) 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- سیب زمینیها را بشویید. یک قابلمه پر از آب بر روی اجاق قرار دهید و سیب زمینیها را درون آن بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید سیب زمینی به طور کامل بپزد.
- دقت داشته باشید که سیب زمینی نباید له شود. با یک چنگال سیب زمینی را امتحان کنید و هر زمان که پخت، اجاق را خاموش کنید. سیب زمینیها را در یک آب کش بریزید و روی آن را با یک حوله بپوشانید. اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه به همین حالت بماند.
- سیب زمینیها را پوست کنید و به صورت مکعبی برش دهید. سیب زمینی خرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید و سرکه سفید را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- تخم مرغها را در یک قابلمه قرار دهید و روی آن را با آب بپوشانید. یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید و بر روی اجاق با حرارت بالا قرار دهید تا بپزد. 10 تا 15 دقیقه برای پخت تخم مرغها کافی است.
- تخم مرغهای پخته شده را زیر آب سرد بگیرید و پوست کنید. تخم مرغها را خرد کنید و کنار بگذارید.
- یک کاسه کوچک بردارید. سس مایونز، خردل، شکر، نمک و فلفل را در کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. سس را روی سیب زمینیها بریزید و به آرامی هم بزنید. دقت داشته باشید که سیب زمینیها له نشود.
ساقه کرفس، پیاز و خیارشور را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه تخم مرغ و سبزیهای خرد شده به سیب زمینی اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید و در یخچال بگذارید. اجازه دهید به مدت حداقل 1 ساعت در یخچال بماند تا سس کاملا به خورد مواد برود.
سالاد سیب زمینی مدیترانه ای
برای تهیه سالاد سیب زمینی مدیترانه ای، از سبزیهای تازه، پیاز، زیتون و طعم دهنده های ساده مانند خردل، نمک و فلفل استفاده شده است. بنابراین، اگر یک سالاد سیب زمینی رژیمی می خواهید، این دستور را حتما امتحان کنید.
مواد لازم
سیب زمینی 1 کیلوگرم
پیاز قرمز خرد شده ¼ فنجان
زیتون کالاماتا خرد شده ¼ فنجان
گشنیز خرد شده ¼ فنجان
جعفری خرد شده ¼ فنجان
پیازچه خرد شده 3 عدد
آب لیموی تازه ⅓ فنجان
روغن زیتون ¼ فنجان
خردل دیژون 2 قاشق چایخوری
نمک ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ¼ قاشق چایخوری
طرز تهیه
- سیب زمینیها را پوست کنید و در یک قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه را با آب پر کنید تا جایی که روی سیب زمینیها را کاملا بپوشاند.
- مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید و آن را روی اجاق با شعله زیاد قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس شعله اجاق را کم کنید و اجازه دهید سیب زمینی به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزد و نرم شود. سپس سیب زمینیها را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
- سیب زمینیها را به صورت مکعبی برش دهید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
- یک کاسه کوچک بردارید و آب لیمو، روغن زیتون، خردل دیژون، نمک و فلفل را در آن بریزید. مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا باهم مخلوط شوند. سس را به سیب زمینیها اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
پیاز، زیتون، پیازچه، جعفری و گشنیز خرد شده را به سالاد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا باهم ترکیب شوند. سالاد آماده شده را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید و سپس سرو کنید.
سالاد سیب زمینی با مرغ
سالاد سیب زمینی با مرغ یک سالاد خوشمزه است. این سالاد علاوه بر طعم بسیار عالی، ترکیب رنگ زیبایی نیز دارد و برای مهمانیها پیشنهاد می شود.
مواد لازم
سیب زمینی ۴ عدد
سینه مرغ ۱ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
هویج ۲ عدد
گوجه فرنگی ۱ عدد
خیارشور خردشده ½ فنجان
ذرت ۱ فنجان
نخود فرنگی ۱ فنجان
سس مایونز ۱ فنجان
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
- سیب زمینیها را بپزید، پوست کنید و به صورت مکعبی خرد کنید.
- سینه مرغ را به همراه یک عدد پیاز و مقداری نمک در یک قابلمه بریزید و بپزید. سپس مرغ پخته شده را مانند سیب زمینیها خرد کنید.
- گوجه فرنگی را فیله کنید و به صورت مکعبی خرد کنید. سعی کنید اندازه گوجه فرنگی کوچک تر از مرغ و سیب زمینی باشد.
- هویجها را بپزید و به صورت نگینی خرد کنید.
- یک کاسه بزرگ بردارید و سیب زمینیها، سینه مرغ و هویج خرد شده را در آن بریزید و خوب باهم مخلوط کنید.
- ذرت و نخود فرنگی را بپزید و به همراه خیار شور خرد شده به ظرف سالاد اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید از کنسرو ذرت و نخود فرنگی استفاده کنید.
- تخم مرغ را بپزید و رنده کنید. تخم مرغ را به ظرف سالاد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- در مرحله آخر نمک، فلفل و سس را به سالاد اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا باهم ترکیب شوند.
سالاد آماده شده را به مدت یک تا 2 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. سپس در ظرف مورد نظر بکشید و سرو کنید.
جمع بندی
در این مقاله طرز تهیه سالاد سیب زمینی را آموزش دادیم. درست کردن این نوع سالاد کار چندان سختی نیست. شما به راحتی می توانید سیب زمینی را با مواد مورد علاقه خود، ترکیب کنید و با کمی سس، ادویه و دیگر چاشنیها، مزه دار کنید و در نهایت یک غذای ساده و خوشمزه داشته باشید.
استفاده از مواد مختلف در سالاد سیب زمینی، کاملا سلیقه ایست. اگر یک غذای گیاهی می خواهید، سبزیهای مختلف را در کنار سیب زمینی قرار دهید و اگر طعم گوشت را دوست دارید، از تکه های مرغ یا ژامبون در سالاد خود استفاده کنید.
سالاد سیب زمینی با مرغ طرفداران زیادی دارد و یک پیش غذای مجلسی محسوب می شود. اگر می خواهید سالاد سیب زمینی رژیمی داشته باشید، پیشنهاد می کنیم به جای سس مایونز از ماست چکیده سفت استفاده کنید.