در ایران، ممکن است برنامهنویسان درآمد چندان زیادی نداشته و به فکر مهاجرت باشند. مهاجرت برنامهنویسان، نیازمند این است که با بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، استرالیا و هلند آشنا شوید. از سوی دیگر، باید بهترین زبانهای برنامهنویسی برای مهاجرت را نیز بشناسید که از جمله مهمترین آنها میتوان به زبانهای جاوا اسکریپت، پایتون، جاوا، سی، سی پلاس پلاس، سی شارپ، روبی و Go اشاره کرد. اگر شما هم قصد یادگیری هریک از این زبانهای برنامهنویسی را دارید، پیشنهاد میکنیم حتما در دورههای آموزش برنامه نویسی شرکت کنید.
مزایای مهاجرت برنامهنویسان به کشورهای خارجی
مهاجرت برنامهنویسان به کشورهای خارجی، یک روش بسیار جذاب برای بالابردن میزان درآمد و داشتن یک زندگی راحت است. مهاجرت برنامهنویسها به کشورهای خارجی، میتواند مزایای زیر را برای شما به همراه داشته باشد:
1- در کشورهای خارجی، شما میتوانید درآمدی بسیار بالاتر از ایران بهعنوان یک برنامهنویس داشته و رفاه اقتصادی بهتری را در این کشورها تجربه کنید.
2- تنوع موقعیت شغلی در حوزه برنامهنویسی در کشورهای خارجی بسیار بیشتر از ایران بوده و همین موضوع، به شما کمک میکند تا بتوانید در شغل ایدهآل خود مشغول به کار شوید.
3- در کشورهای خارجی امکان پیشرفت بیشتری برای برنامهنویسان وجود داشته و شما میتوانید خیلی سریع و راحت به مهارتهای خود اضافه کنید.
4- با کارکردن در این کشورها، امکان همکاری با شرکتهای بینالمللی در زمینه برنامهنویسی هم برای شما وجود دارد.
وظایف برنامه نویس کامپیوتر
اگر قصد مهاجرت به کشورهای خارجی بهعنوان یک برنامهنویس را دارید، باید بدانید که در بیشتر کشورهای خارجی، برنامهنویسان وظایف مشخصی دارند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- در اولین قدم، شما باید قادر به نوشتن کدها و برنامهها بوده و بتوانید این نرمافزارهای ساخته شده را تست کنید.
2- از سوی دیگر، طراحی و ایجاد ساختارهای کامپیوتری، از دیگر وظایفی است که شما بهعنوان یک برنامهنویس کامپیوتر خواهید داشت.
3- در صورتی که هرگونه خطایی در سیستمهای نرمافزاری بهوجود بیاید، شما بهعنوان یک برنامهنویس نیازمند این خواهید بود که این خطاها را بررسی و حل کنید.
4- از دیگر وظایف مهم یک برنامهنویس کامپیوتری، میتوان به نوشتن دستورالعملهای کامپیوتری برای خودکار کردن عملیات مختلف کامپیوتری اشاره کرد.
5- بهعنوان یک برنامهنویس کامپیوتری، شما حتما نیازمند این خواهید بود که مدیریت سیستمهای پایگاه داده را برعهده گرفته و آنها را کنترل کنید.
6- نگهداری صحیح و اصولی از سیستمعاملهای موجود از دیگر وظایفی است که بهعنوان یک برنامهنویس کامپیوتری دارید.
7- گاهی اوقات ممکن است وارد سازمانی شوید که قبل از ورود شما کدهایی در آنها توسعه داده شده است. بهعنوان یک برنامهنویس کامپیوتری حتما باید مهارت ایجاد تغییرات در کدهای منبع از پیش نوشته شده را داشته باشید.
8- تسلط به انواع الگوریتمهای کامپیوتری و البته توانایی طراحی الگوریتمهای جدید، از دیگر وظایفی است که شما بهعنوان یک برنامهنویس کامپیوتری خواهید داشت.
مشاغل مرتبط با برنامه نویسی کامپیوتر در خارج
با مهاجرت برنامه نویسان به خارج، آنها میتوانند در موقعیتهای شغلی مختلفی مشغول به کار شوند که از جمله این موقعیتهای شغلی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- برنامهنویسی سایت
بدون شک یکی از محبوبترین مشاغل موجود در حوزه برنامهنویسی است که با فعالیت در این حوزه، میتوانید درآمدی بالغ بر 120 هزار دلار در سال را در کشورهای خارجی داشته باشید. برنامهنویسی سایت به دو دسته برنامهنویسی و توسعه فرانتاند و بکاند تقسیمبندی میشود. معمولا برنامهنویسان بکاند حقوق و درآمد بالاتری را نسبت به برنامهنویسان فرانتاند دریافت میکنند.
برای اینکه بتوانید در زمینه برنامهنویسی سایت اقدام به مهاجرت کنید، نیازمند این خواهید بود که به HTML، CSS و جاوا اسکریپت مسلط باشید. علاوه بر این، شما باید توانایی کارکردن با فریمورکهای جاوا اسکریپت را نیز داشته باشید. از سوی دیگر، شما میتوانید از دیگر زبانهای برنامهنویسی هم برای مهاجرت بهعنوان برنامهنویس سایت استفاده کنید.
2- برنامهنویس اپلیکیشن موبایل
یکی از نیازهای مهم دنیای امروز در حوزه تکنولوژی و برنامهنویسی، برنامهنویسی برای اپلیکیشنهای موبایل است. تقریبا بیشتر کاربران دنیا به جای سیستمهای کامپیوتری و لپتاپ از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند. به همین علت، کسبوکارها و سازمانها ترجیح میدهند که خدمات خود را در گوشیهای هوشمند به مشتریان خود ارائه دهند.
شما میتوانید با یادگیری برنامهنویسی اندروید و IOS خیلی سریع فرایند مهاجرت خود به کشورهای خارجی را طی کنید. از سوی دیگر، باید دقت داشته باشید که میانگین درآمد برنامهنویس گوشی، تقریبا بین 80 تا 100 هزار دلار در سال است. برای یادگیری این مهارت، شما نیازمند آشنایی با زبانهایی مانند سوئیفت، جاوا، جاوا اسکریپت و فلاتر خواهید بود.
3- برنامهنویسی ویندوز و دسکتاپ
با وجود اینکه بسیاری از سازمانها به دنبال این هستند که فعالیتهای خود را به سمت گوشیهای هوشمند بیاورند، ولی هنوز هم نیاز به برنامههای تجاری و شرکتی ویندوز و دسکتاپ، یکی از نیازهای اساسی دنیای برنامهنویسی در خارج از کشور است. برای اینکه بتوانید به یک برنامهنویس دسکتاپ تبدیل شوید، یادگیری زبانهای برنامهنویسی سی شارپ و جاوا برای شما ضروری خواهد بود.
علاوه بر این برای اینکه بتوانید سرعت نرمافزارهای خود را افزایش دهید، راهکار دیگری که به شما پیشنهاد میشود این است که سعی کنید از زبان برنامهنویسی سی پلاس پلاس در این زمینه کمک بگیرید. فراموش نکنید که میانگین درآمد یک برنامهنویس دسکتاپ در بسیاری از کشورهای خارجی حدودا بین 70 تا 90 هزار دلار در سال است.
4- تحلیل داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که قصد مهاجرت با شغل برنامه نویسی را دارید، باید بدانید که حوزههای تحلیل داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، یکی از پرتقاضاترین حوزههایی هستند که شما میتوانید برای مهاجرت آنها را انتخاب کنید. در دنیای امروز، هوشمندسازی ابزارها و تکنولوژیهای مختلف، یکی از مهمترین نیازهای هر کسبوکاری به شمار میآید. در این مسیر، مدلهای یادگیری ماشین میتوانند بسیار کمککننده بوده و باعث پیشرفت سازمانها شوند.
به همین علت، اکثر کسبوکارها و مشاغل، به دنبال نیروهای متخصص در حوزه یادگیری ماشین و هوش مصنوعی هستند. برای اینکه بتوانید به یک متخصص در این زمینه تبدیل شوید، در ابتدا باید با زبان برنامهنویسی پایتون و ابزارهای مختلف آن آشنا شده، دانش ریاضیات خود را افزایش داده و در نهایت، با الگوریتمهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین آشنا شوید. علاوه بر این داشتن مهارت کار با پایگاه داده و تمیزکردن دادهها نیز در این زمینه به شما کمک میکند.
میانگین درآمدی که شما میتوانید بهعنوان یک متخصص هوش مصنوعی و یادگیری ماشین داشته باشید، از 160 هزار دلار در سال شروع میشود.
5- برنامهنویسی ویدئو گیمها
یکی از حوزههای جذاب برنامهنویسی برای مهاجرت، فعالیت در زمینه بازیسازی و برنامهنویسی ویدئو گیمها است. برای اینکه بتوانید در این حوزه به یک متخصص تبدیل شوید، نیازمند این خواهید بود که یکی از سه زبان برنامهنویسی سی شارپ، سی پلاس پلاس یا پایتون را بیاموزید. علاوه بر این، شما باید خلاقیت بالایی در ساخت بازیها داشته باشید. آشنایی با فرایند طراحی کاراکتر نیز یک امتیاز بسیار خوب برای مهاجرت به شمار میآید.
میانگین درآمدی که شما در این حوزه از برنامهنویسی در خارج از ایران میتوانید داشته باشید حدودا 80 هزار دلار خواهد بود. از سوی دیگر، فراموش نکنید که داشتن یک رزومه خوب، میتواند به شما کمک کند تا درآمدهای بسیار بالاتر از این مبلغ را نیز در کشورهای خارجی نظیر آمریکا دریافت کنید.
6- برنامهنویسی سختافزار
وقتی که درباره زیرشاخههای مهم برنامهنویسی برای مهاجرت صحبت میکنیم، حتما باید برنامهنویسی سختافزار را هم به لیست خود اضافه کنیم. برنامهنویسی سختافزار، یکی از زیرشاخههای مهم برنامهنویسی است که در آن، شما به طور مستقیم با 0 و 1 در ارتباط بوده و باید دستوراتی را برای کارکردن سختافزارها ایجاد کنید.
یکی از زبانهای برنامهنویسی محبوب در این زمینه، زبان C است که قابلیتهای سختافزاری متنوعی را برای شما فراهم کرده است. با این حال، اگر قصد فعالیت در این حوزه را دارید، میتوانید از دیگر زبانهای سطح پایین هم استفاده کنید. میانگین درآمدی که شما بهعنوان یک برنامهنویس سختافزار در کشورهای خارجی میتوانید داشته باشید، حدودا 90 هزار دلار در سال خواهد بود.
7- برنامهنویسی شبکه
آخرین حوزهای که میتوانید برای مهاجرت از طریق برنامهنویسی انتخاب کنید، حوزه برنامهنویسی شبکه است. در این حوزه، شما باید تسلط خوبی روی زبانهایی نظیر سی پلاس پلاس و پایتون داشته باشید. علاوه بر این، باید با مفاهیم شبکه هم آشنا بوده و بتوانید شبکههای کامپیوتری را پیادهسازی و تست کنید. معمولا میانگین درآمدی که شما میتوانید در کشورهای خارجی بهعنوان یک برنامهنویس شبکه داشته باشید، بین 80 تا 110 هزار دلار در سال است.
بهترین کشورها برای مهاجرت برنامه نویسان
برای مهاجرت از طریق برنامه نویسی، شما نیازمند این هستید که با بهترین کشورهای دنیا برای این کار هم آشنا شوید. از جمله محبوبترین کشورهای دنیا برای مهاجرت برنامهنویسان و به خصوص برنامهنویسان ایرانی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- کانادا: یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت برنامهنویسان ایرانی به شمار میآید. در این کشور میتوانید میانگین درآمد 75 هزار دلار را تجربه کنید. علاوه بر این، شرایط شغلی و تنوع شغلی برنامهنویسی در این کشور بسیار بالا بوده و شما میتوانید رفاه اقتصادی خوبی را هم در این کشور تجربه کنید.
2- آلمان: یکی از کشورهای اروپایی است که هرساله برنامهنویسان زیادی از سراسر دنیا به این کشور مهاجرت میکنند. میانگین درآمد یک برنامهنویس در این کشور از حدودا 57 هزار یورو در سال شروع میشود. مزیت اصلی کارکردن در این کشور، انعطاف ساعت کاری شما و همینطور امکان کار با شرکتهای بینالمللی است که به تقویت رزومه شما کمک میکند.
3- استرالیا: در کشور استرالیا، شما میتوانید میانگین درآمد 64 هزار دلار در سال را بهعنوان یک برنامهنویس داشته باشید. علاوه بر این، معمولا احترام زیادی در این کشور برای برنامهنویسان قائل هستند و همین موضوع، به شما کمک میکند تا زندگی و شرایط کاری راحتی را در استرالیا تجربه کنید.
4- سوئیس: اگر به دنبال کشورهای اروپایی برای کارکردن در زمینه برنامهنویسی هستید، سوئیس هم میتواند انتخابی منطقی برای شما باشد. در این کشور میتوانید میانگین درآمد 78 هزار دلاری را در حوزه برنامهنویسی تجربه کنید. از سوی دیگر، امنیت شغلی شما در این کشور بالا بوده و میتوانید تنوع شغلی زیادی هم در حوزه برنامهنویسی داشته باشید.
5- آمریکا: کشور آمریکا با میانگین حقوق 80 هزار دلاری برای برنامهنویسان حرفهای، یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی برای این شغل است. ایالات متحده آمریکا یکی از صنعتیترین کشورهای دنیا است که در زمینه تولید انواع تکنولوژیهای کامپیوتری در دنیا پیشگام است. همین موضوع باعث میشود تا تقاضا برای برنامهنویسان حرفهای و کاربلد در این کشور بالا بوده و برنامهنویسان بتوانند درآمد بالایی هم داشته باشند.
6- انگلیس: در کشور انگلیس شما میتوانید میانگین درآمد 70 هزار دلاری را داشته باشید. یکی از مزایای مهاجرت به کشور انگلیس این است که شما میتوانید با بسیاری از شرکتهای بینالمللی در این کشور همکاری داشته باشید. همین موضوع نیز فرصتی را برای پیشرفت شغلی در زمینه برنامهنویسی برای شما فراهم میکند.
زبانهای برنامه نویسی محبوب در کشورها
برای مهاجرت برنامه نویسان یکی از مهمترین نیازهای شما این خواهد بود که بهترین زبانهای برنامهنویسی را در این زمینه انتخاب کنید. با یادگیری بهترین زبانهای برنامهنویسی، میتوانید راحتتر به کشورهای خارجی مهاجرت کرده و از سوی دیگر، میانگین درآمد بالاتری را هم در این کشور داشته باشید. از جمله محبوبترین زبانهای برنامهنویسی برای مهاجرت، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- جاوا اسکریپت: جاوا اسکریپت، زبان برنامهنویسی است که در زمینه طراحی و توسعه وب و اپلیکیشنهای تحت وب کاربرد دارد. برای فعالیت در این حوزه، بهتر است حتما جاوا اسکریپت را بیاموزید.
2- پایتون: زبان برنامهنویسی پایتون، زبان کاربردی دیگری است که در زمینه بازیسازی، هوش مصنوعی، علم داده و یادگیری ماشین کاربردهای زیادی دارد. با یادگیری این زبان میتوانید در زمینه توسعه وب هم فعالیت داشته باشید.
3- جاوا: یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی است که میتوانید برای ساخت اپلیکیشنهای اندرویدی و نرمافزارهای دسکتاپ از آن استفاده کنید. زبان جاوا در توسعه وب و همینطور هوش مصنوعی هم کاربردهای بسیار زیادی دارد.
4- Go: اگر به دنبال زبانی جدید هستید که تقاضای زیادی هم در کشورهای خارجی داشته باشد، زبان برنامهنویسی Go میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد. این زبان برنامهنویسی بسیار ساده بوده و امکان مدیریت پروژههای سنگین را هم برای شما فراهم کرده است.
5- کاتلین: این زبان برنامهنویسی، جایگزینی جذاب برای اپلیکیشنهای اندرویدی است. به کمک این زبان برنامهنویسی، میتوانید خیلی راحتتر اپلیکیشنهای اندرویدی را بسازید و البته، امکان کارکردن با شرکتهای بزرگ هم برای شما فراهم میشود.
6- سی شارپ: اگر قصد فعالیت در حوزه اپلیکیشنهای دسکتاپ را دارید، حتما باید با زبان برنامهنویسی سی شارپ هم آشنا شوید. این زبان، به شما کمک میکند تا بتوانید به کشورهای پیشرفته دنیا مانند آمریکا مهاجرت کنید. از سوی دیگر، به کمک سی شارپ میتوانید در زمینه اپلیکیشنهای مخصوص گوشی هوشمند هم فعالیت داشته باشید.
7- R: این زبان برنامهنویسی برای تحلیل دادهها و آمار کاربردهای بسیار زیادی دارد. اگر قصد فعالیت در حوزههایی مانند دادهکاوی یا تحلیلهای آماری را دارید، حتما باید این زبان را بیاموزید تا بتوانید راحتتر به کشورهای خارجی مهاجرت کنید.
8- روبی: این زبان، یکی از سادهترین زبانهای برنامهنویسی است که از انعطافپذیری بالایی هم برخوردار است. در حال حاضر، میتوانید از آن برای توسعه اپلیکیشنهای تحت وب هم استفاده کنید. اگر قصد مهاجرت از طریق توسعه وب در کشورهای خارجی را دارید، حتما باید روبی را بیاموزید.
9- سی و سی پلاس پلاس: سی زبان برنامهنویسی است که برای ارتباط با سختافزار بیشترین کاربرد را دارد. از سوی دیگر، زبان برنامهنویسی سی پلاس پلاس نیز برای توسعه اپلیکیشنهای دسکتاپ و سیستمهای تعبیه شده انتخابی منطقی است. پس با یادگیری این دو زبان برنامهنویسی، میتوانید در کشورهای خارجی درآمد بسیار بالایی داشته باشید.
چطور میتوانیم بعد از مهاجرت، بیشترین میزان درآمد را در کشورهای خارجی داشته باشیم؟
به طور کلی، وقتی که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی بهعنوان یک برنامهنویس را دارید، باید بدانید که میزان درآمد شما در کشورهای خارجی، به عوامل و فاکتورهای مختلف زیر بستگی خواهد داشت:
1- در اولین قدم، باید بدانید که کشور انتخابی شما برای مهاجرت، اولین عاملی است که روی این میزان درآمد تاثیرگذار است. برای مثال، در کشورهایی مانند آمریکا و کانادا، شما میتوانید درآمد بالاتری داشته باشید.
2- زبان برنامهنویسی که با آن کار میکنید، فاکتور بعدی است که میتواند روی این میزان درآمد تاثیرگذار باشد. زبانهایی مانند جاوا اسکریپت و پایتون، به علت تقاضا و محبوبیت بیشتری که دارند، درآمد و حقوق بیشتری هم خواهند داشت.
3- میزان تخصص و تجربه شما، فاکتور بعدی است که میتواند روی این میزان درآمد تاثیرگذار باشد. هرچه تخصص بیشتری داشته باشید، به همان میزان درآمد شما هم افزایش پیدا میکند.
4- سازمانی که با آن کار میکنید نیز میتواند روی درآمد تاثیرگذار باشد. سازمانها، شرکتها و کسبوکارهای بزرگتر معمولا حقوق بیشتری را به برنامهنویسان پرداخت میکنند.
برای مهاجرت برنامهنویسان، از خدمات آموزشی مجموعه بامداد استفاده کنید
اگر شما هم قصد دارید از طریق برنامهنویسی به کشورهای خارجی مهاجرت کنید، یکی از بهترین راهها برای شما این خواهد بود که از خدمات مجموعه آموزشی بامداد استفاده کنید. این مجموعه، بهعنوان یکی از بزرگترین مجموعههای آموزشی در حوزه برنامهنویسی در سراسر ایران شناخته میشود که انواع دورهها و بوت کمپهای آموزشی را برگزار میکند. با شرکت در دورهها و بوت کمپهای این مجموعه، میتوانید بهصورت کاملا عملی و پروژه محور برنامهنویسی را بیاموزید. از سوی دیگر، با اتمام این دورهها، شما میتوانید یک مدرک معتبر بینالمللی را نیز دریافت کنید که به شما در مهاجرت کمک خواهد کرد.