مزهدار کردن یکی از مهمترین کارهایی است که باید قبل از پخت مرغ انجام دهید. شما میتواند بسته به ذائقه خود از چاشنیهای مختلف برای مزهدار کردن گوشت مرغ استفاده کنید، اما بهتر است این کار را بهصورت اصولی و حرفهای انجام دهید.
مهمترین نکتهای که برای مزهدار کردن مرغ مجلسی باید به آن توجه داشته باشید، هماهنگی بین چاشنیهاست. چاشنیهایی که در کنار هم، طعمی بینظیر پیدا میکنند و مرغی خوشطعم و آبدار به شما میدهند.
در این مطلب بهترین دستور برای مزهدار کردن مرغ را به شما عزیزان آموزش دهیم. ادامه مطلب را دنبال کنید تا با طرز تهیه مرغ گریلشده با مزهای متفاوت آشنا شوید.
مزهدار کردن مرغ
اغلب ایرانیها برای مرینیت کردن مرغ از ترکیب پیاز، نمک و فلفل استفاده میکنند و گاهی هم مقداری آبلیمو در آن میریزند. در برخی موارد نیز مقدار کمی زعفران برای خوشرنگ و خوشمزهتر شدن مرغ به آن اضافه میشود.
ترکیب این مواد فوقالعاده است و با ذائقه ما ایرانیها نیز سازگاری دارد، اما پیشنهاد میکنیم این بار دستور دیگری را امتحان کنید و از مواد متفاوتتری برای مزهدار کردن مرغ استفاده کنید. مطمئن باشید پشیمان نمیشوید.
ما برای مزهدار کردن سینه مرغ، ترکیب روغن زیتون، آبلیموی تازه، سرکه بالزامیک، سس سویا، شکر قهوهای، سس ورچستر، سیر، نمک و فلفل را به شما پیشنهاد میکنیم.
روغن زیتون، گوشت مرغ را آبدار نگه میدارد و از خشکی آن جلوگیری میکند. استفاده از آبلیموی تازه بههمراه سرکه بالزامیک، بافت گوشت را میشکند و نرمی ملایمی به آن میدهد.
سس سویا و سس ورچستر، با طعم شور و شکر قهوهای با طعم شیرین، در کنار هم ترکیب فوقالعادهای ایجاد میکنند و مزهای متفاوت به شما میدهند. از این دستور میتوانید برای مزهدار کردن مرغ سالاد سزار نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای مزهدار کردن مرغ
سینه مرغ یا ران یک کیلوگرم
روغن زیتون ½ فنجان
شکر قهوهای ¼ فنجان
آبلیموی تازه 3 قاشق غذاخوری
سس سویا 3 قاشق غذاخوری
سرکه بالزامیک 2 قاشق غذاخوری
سس ورچستر 1 قاشق غذاخوری
سیر خردشده 3 حبه
نمک 1 و ½ قاشق چایخوری
فلفل 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه مرغ گریلشده
- روغن زیتون، آبلیمو، سس سویا، سرکه بالزامیک، شکر قهوهای، سس ورچستر، سیر، نمک و فلفل را در یک کاسه بریزید و خوب باهم ترکیب کنید. اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، بهجای آن ½ قاشق چایخوری پودر سیر به مواد اضافه کنید.
- سینههای مرغ را با چنگال سوراخ کنید و در یک کیسه نایلونی زیپدار قرار دهید. مواد ترکیبشده را در کیسه بریزید و زیپ آن را ببندید. نایلون را بهخوبی تکان دهید تا مواد به همه جای مرغ برسد و سطح آن را بهطور کامل بپوشاند.
- کیسه حاوی مرغ را در گوشهای بگذارید و بهمدت یک ساعت بهحال خود رها کنید. دقت داشته باشید، هرچقدر زمان بیشتری به مرغ استراحت دهید، غذای خوشمزهتری خواهید داشت. اگر فرصت کافی دارید اجازه دهید گوشت بهمدت 4 الی 5 ساعت در مواد بماند تا خوب مزهدار شود.
- دستگاه گریل خود را روشن کنید و اجازه دهید کمی گرم شود. سپس تکههای مرغ را بر روی آن بگذارید و دما را روی 165 درجه قرار دهید. 5 تا 6 دقیقه زمان برای پخت مرغ کافیست. مرغها را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگر آن نیز گریل شود.
- پس از آنکه هر 2 طرف مرغ بهطور کامل گریل شد، مرغها را خارج کنید و 5 دقیقه به آن زمان بدهید. سپس در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید. اگر دوست دارید میتوانید برای تزئین مقداری جعفری خردشده روی مرغتان بریزید و چند حلقه لیمو را نیز در کنار آن قرار دهید.
نکتههای مفید
- قبل از مزهدار کردن مرغ، با چنگال چند سوراخ بر روی آن ایجاد کنید. این کار باعث میشود تا مواد مرینیت در گوشت نفوذ پیدا کند و مرغ خوشمزهتری به شما بدهد.
- بهتر است از روغن زیتون فرابکر برای طعمدار کردن مرغ استفاده کنید. این نوع روغن خالص بوده و عطر و طعم بیشتری دارد. علاوهبر این، خواص فرابکر بیشتر از نوع تصفیهشدهی آن است.
- قبل از قرار دادن مرغها در دستگاه، گریل را با قلممو کمی چرب کنید تا مرغ به آن نچسبد.
- دستگاه را بر روی حرارت متوسط قرار دهید و قبل از اضافه کردن مرغ، آن را روشن کنید تا گرم شود.
- زمان پخت بستگی به ضخامت مرغ دارد. دقت داشته باشید که اگر تکههای مرغتان بسیار باریک باشد، زودتر میپزد.
- اگر دستگاه گریل ندارید، میتوانید از فر برای پخت مرغ استفاده کنید. سینی فر را کمی چرب کنید و تکههای مرغ را بر روی آن بچینید. چند دقیقه اجازه دهید تا مرغها بپزد و رنگ آن تغییر کند. سپس برگردانید تا سمت دیگر آن نیز طلایی شود.
- مرغ گریلشده را میتوانید در مایکروویو، تابه 2طرفه و دستگاه ساندویچساز نیز آماده کنید.
اطلاعاتی در مورد سس ورچستر
سس ورچستر، که با عنوان ووستشایر نیز شناخته میشود، یک طعمدهنده انگلیسی است. این چاشنی، عطر و مزه متفاوتی دارد و برای مزهدار کردن گوشت مورد استفاده قرار میگیرد. سس ورچستر طعم تندی، شوری و شیرینی را در کنار هم دارد و مزهی فوقالعادهای به غذا میدهد.
اگر برای اولین بار است از سس ورچستر استفاده میکنید، باید بدانید که این سس از ترکیب ادویهها و چاشنیهای مختلف شامل سرکه سفید، ملاس، پودر پیاز، پودر سیر، ماهی انچوی، پودر میخک، پودر زنجبیل، پودر پاپریکا، لمون پیپر، تمر هندی، نمک دریایی، شکر و مقداری عسل تهیه میشود.
بنابراین، اگر به این سس دسترسی ندارد و میخواهید جایگزینی برای آن پیدا کنید، باید تمامی مواد موجود در سس را به ترکیب مرینیت اضافه کنید. البته اندازه مواد بسیار مهم است و طبیعتا مزه واقعی سس ورچستر را به شما نمیدهد.
جمعبندی
در این مطلب بهترین دستور برای مزهدار کردن مرغ گریلشده را آموزش دادیم و نکات مفید برای خوشمزهتر شدن غذا را نیز بیان کردیم. موادی که برای طعمدار کردن مرغ مورد استفاده قرار دادیم، هماهنگی فوقالعادهای باهم دارند و یک مرغ بسیار خوشمزه به شما میدهند.
اگر دوست دارید مرغی خوشطعم و آبدار داشته باشید، حتما این دستور را یک بار امتحان کنید تا یکی از مشتریان پر و پا قرص آن شوید. از این دستور میتوانید برای مزهدار کردن مرغ سالاد سزار نیز استفاده کنید و یک سالاد بینظیر داشته باشید.