ترکیبات طبیعی، مهمترین منابع آنتیاکسیدانها
مراحل اکسیداسیون دلیل اکثری از بیماریهای ناشی از استرس اکسیداتیو، به عنوان مثال سرطان میباشد و مصرف میوه، صیفی جات و موادغذایی فارغ از فرآوری، شایسته ترین شیوه حفاظت در قبال این بیماریها میباشد.
رابطه جنسی زناشویی پس از زایمان طبیعی و سزارین
با اعتنا به نقش و اهمیت آنتیاکسیدانها در علوم پزشکی و صنعت های غذایی، در سالهای اخیر شاهد دقت روزافزون جهان به ترکیبات آنتیاکسیدان با منشأ طبیعی هستیم. پروسه اکسیداسیون عامل بخش اعظمی از بیماریهای ناشی از استرس اکسیداتیو، به عنوان مثال سرطان، پارکینسون، آلزایمر و آترواسکلروز میباشد.
آنتیاکسیدانها از روش جذب رایکال آزاد و یا اکسیژن مولکولی فعال، سبب مهار یا غیرفعال شدن این ترکیبات می شوند. با دقت به مکانیسم کار آنتیاکسیدانها، شیوههای مختلفی مانند اسپکترومتری، کروماتوگرافی و الکتروشیمیایی جهت نظارت گنجایش آنتیاکسیدانها ارائه گردیده است.
به نقل از روابط عمومی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، براساس مطالعات اپیدمیولوژیک، مصرف میوه، صیفی جات و موادغذایی بدون فرآوری، شایسته ترین رویه حفاظت در قبال بیماریهای ناشی از استرس اکسیداتیو میباشد. مصرف میوه و صیفی جات، همینطور غلات و مغزها با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن در ارتباط بوده و اعتنا پژوهشگران را به ترکیبات شیمیایی گیاهان معطوف داشته میباشد.
امروزه ترکیبات طبیعی تحت عنوان یکیاز مهم ترین منابع آنتیاکسیدانها شناخته گردیدهاند. گیاهان و چاشنیجات، منابعی بی نیاز از ترکیبات آنتیاکسیدانها بوده و علاوه بر رنگ، رایحه و مزهدهندگی، تحت عنوان نگهدارنده در غذاها و آب میوهها نیز مورد به کارگیری قرار می گیرند. نقش مهم اثر حفاظتی گیاهان، مرتبط با ترکیبات آنتیاکسیدانی آن ها میباشد که دربرگیرنده ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، مشتقات بنزوئیک اسید، استیلبنها، پروآنتوسیانیدینها، کومارینها، لیگنانها و لیگنینها میباشند.
در ده سال اخیر پژوهش ها فراوانی بر روی خواص آنتیاکسیدانی گیاهان صورت گرفته میباشد. همینطور ارزیابیهای علمی بر روی گیاهان معطر دربردارنده اسانس و چاشنیجات مانند زردچوبه، آویشن، زوفا، سرخارگل و زنجبیل، نماددهنده خواص آنتیاکسیدانی بالای آنها میباشد.