به گزارش دانشجو اینترنشنال مصرف منظم ماهی باعث افزایش طول عمر می شود. محققان اسپانیایی دریافتهاند که میزان چربیهای امگا ۳ موجود در گلبولهای قرمز خون، میتواند پیشبینیکننده خطر مرگومیر در افراد باشد.
امگا 3 چیست؟
اسیدهای چرب امگا ۳ نوعی چربی است که بدن نمیتواند بهتنهایی آن را تولید کند. در زمان مصرف منظم ماهی و دیگر غذاها اسیدهای چرب امگا ۳ مورد نیاز خود را از غذاهایی که میخوریم دریافت میکنیم. در ماهی دو نوع اسید چرب امگا ۳ وجود دارد: اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دوکوزا هگزانوئیک. نوع آلفا-لینولنیکدر گیاهان از جمله دانههای چیا، سویا و روغن کانولا، بذر کتان و گردو دیده میشود
یافته های انجمن قلب آمریکا
انجمن قلب آمریکا توصیه میکند بیمارانی که سابقه بیماری قلبی ندارند، هر هفته حداقل ۲ وعده ماهی شامل ماهیان آب سرد مانند ماهی خالمخالی، ماهی تن، ماهی آزاد، ساردین و شاهماهی بخورند.
مصرف ماهی ساردین از بروز دیابت پیشگیری میکند
مطالعات جدید محققان اسپانیایی نشان میدهد مصرف ماهیهای چرب از جمله ماهی ساردین، علاوه بر حفاظت از قلب و عروق، از بروز دیابت نوع ۲ نیز پیشگیری میکند. ماهیهای چرب به دلیل وجود امگا۳، کلسیم و ویتامین D، در برابر دیابت اثر محافظتی دارند
میزان بالای چربیهای غیراشباع موجود در ماهی، با تنظیم سطح کلسترول، از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند