دانشجو اینترنشنالاصفهان مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: مزرعههای پرورش ماهیان خاویاری استان، میزان تولید خاویار خود را در سال جاری به ۴۰ کیلوگرم رساندند.
محمدرضا عباسی با بیان اینکه پیش بینی میشود میزان تولید خاویار در سال جدید همانند سال گذشته باشد، از استحصال ۲ تُن گوشت خاویاری در اصفهان خبر داد و اظهار کرد: این استان تولیدکننده بیش از۱۰ هزار و ۲۲۰ تن انواع ماهیان خوراکی در سال و یکی از ۱۰ استانهای پرورش دهنده ماهیان خاویاری است.
وی افزود: مزرعههای پرورش ماهیان خاویاری این استان در شهرستانهای کاشان، اصفهان، آران و بیدگل و خور و بیابانک احداث شده است که ۶ گونه مهم ماهی خاویاری با نامهای استرلیاد، سیبری، شیپ، فیل ماهی، اوزون برون و چالباش در آنها پرورش داده میشود.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: تمام واحدهای پرورشی دارای مجوز بر اساس سهمیه در نظر گرفته شده برای آنها میتوانند بچه ماهی خریداری کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، به گفته عباسی، امسال میزان هزار قطعه سهمیه برای خرید بچه ماهیان خاویاری به استان اصفهان داده شده است.
وی افزود: در استان اصفهان در شهرستانهایی که از نظر شرایط دمایی و منابع آبی مناسبتر هستند، امکان توسعه پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد که شیلات استان پیگیر این موضوع در سال های گذشته بوده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه پرورش ماهیان خاویاری، «خواب سرمایهگذاری» چندساله دارد، افزود: افرادی با توان سرمایهگذاری بالا باید وارد این بخش شوند.
وی، وجود زمین و آب کافی با توجه به ظرفیت مزرعه، مجوز بهرهبرداری آب از سازمان آب، شرایط مناسب دمایی آب مورد بهره برداری، کیفیت مناسب آب از نظر فیزیکی و شیمیایی و شرایط اقلیمی منطقه را از دیگر شرایط پرورش خاویار بیان کرد.
عباسی با بیان اینکه تولید ماهیان خاویاری نیز مانند تمام فعالیتهای تولیدی، مشکلات خاص خود را دارد، افزود: مشکلات اخذ مجوز و تسهیلات، گرانی و تهیه نهادههای تولید، حساسیت به دما، بیماری و تلفات، زمان طولانی تا رسیدن به گوشت و خاویار، فروش فصلی، استهلاک تجهیزات و فرهنگ پایین مصرف از جمله این چالشهاست.
وی ادامه داد: در زمان حاضر مراحل استحصال و نگهداری خاویار اصفهان در استانهای شمالی صورت میگیرد که میتوان با بسترسازی مطلوب و توسعه مزارع پرورشی، به خودکفایی در این بخش رسید.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، نبود سرمایه گذاری کافی، نداشتن نشان تجاری و شرکتهای تخصصی در زمینه استحصال و ساماندهی خاویار را از مهمترین دلایل صادر نشدن خاویار استان اصفهان به بازارهای خارجی برشمرد و گفت: میتوان با برنامهریزی صورت گرفته و فعالیت شرکتهای خصوصی برای ایجاد نشان تجاری، زمینه صادرات این محصول از استان را فراهم کرد.
انتهای پیام