انبه میوهای شیرین و خامهای است که دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی است. آن ها در سراسر جهان بسیار محبوب هستند. انبه یک میوه هسته دار گرمسیری است که انواع مختلفی از آن وجود دارد. آن ها از نظر رنگ، شکل، طعم و اندازه دانه متفاوت هستند. در این مقاله، خاصیت انبه را بررسی میکنیم، تجزیه تغذیه ای آن ها را توضیح می دهیم و چند ایده برای دستور پخت سالم ارائه می کنیم.
انبه چیست؟
انبه یک میوه استوایی محبوب است که در غذا های شیرین و خوش طعم در سراسر جهان مصرف می شود. و می تواند سبز، زرد، نارنجی، قرمز یا ترکیبی از این رنگ ها باشد و دارای گوشت زرد یا نارنجی رنگی است که گودالی صاف و سخت را احاطه می کند. انبه را می توان به صورت خام، نارس و یا حتی به شکل دسر مصرف کرد. انبه از میوه های گران قیمت و لاکچری می باشد که در بسیاری مهمانی ها در ظرف میوه قرار می گیرد. البته بسیاری از انواع آن، بزرگ و سنگین هستند که همچنین یک میوه خشک و محبوب است که خاصیت انبه فراوان است که در ادامه به برسی کامل خواص این میوه می پردازیم.
خاصیت های برتر انبه برای سلامتی
خواص متعدد
انبه سرشار از اسید آمینه، ویتامین C و E، فلاونوئید ها، بتاکاروتن، نیاسین، آهن، منیزیم و پتاسیم است. در واقع تخمین زده می شود که یک تکه انبه تقریباً دویست گرمی می تواند حدود 60 میلی گرم ویتامین C و 35 میلی گرم ویتامین A را تامین کند. انبه یکی از غنی ترین میوه ها از نظر مواد مغذی و ویتامین ها است، البته گواه این است که در 200 گرم انبه 2.3 گرم ویتامین E وجود دارد. و این نشان دهنده 23 درصد از دوز روزانه توصیه شده توسط متخصصان است. همچنین 10 درصد از RDA منیزیم و پتاسیم را تامین می کند.
مبارزه با سرطان
یکی از خاصیت انبه جلوگیری از سرطان است اما چگونه؟ فنل های موجود در انبه مانند کورستین، ایزوکورسیترین، استراگالین، اسید گالیک و آنزیم ها، قابلیت های فراوانی در پیشگیری از سرطان دارند. آن ها همچنین سرشار از فیبر غذایی به نام پکتین هستند. بر اساس یک مطالعه در هاروارد، انبه به دلیل وجود بتاکاروتن برای پیشگیری از سرطان پروستات بسیار موثر است. از سوی دیگر، نشان داده شده است که در معکوس کردن توسعه سرطان روده بزرگ و کبد نیز بسیار موثر است.
مراقبت از چشم
همانطور که قبلا ذکر شد، یک فنجان از این میوه ورقه شده ۲۵ درصد ارزش روزانه ویتامین A لازم برای بدن را دارد که باعث تقویت بینایی می شود..خوردن منظم انبه از شب کوری، عیوب انکساری، خشکی چشم، نرم شدن قرنیه، خارش و سوزش چشم جلوگیری می کند. همچنین مصرف منظم انبه، خطر تحلیل عضلانی ناشی از سیپتوکسانتین را کاهش می دهد.
گوارشی
انبه حاوی آنزیم های گوارشی است که به تجزیه پروتئین ها و هضم غذا کمک می کند. همچنین به دلیل وجود آنزیمی که در آن وجود دارد باعث تسکین معده می شود و نیز برای درمان سوزش معده مفید است. و البته به دلیل فیبر زیاد موجود در آن می تواند برای پیشگیری از یبوست مفید باشد. از سوی دیگر، انبه سرشار از فیبر است که به تمیز نگه داشتن روده بزرگ کمک می کند.
فواید برای پوست
انبه در رفع گرفتگی منافذ پوست موثر است، به این معنی که افراد مبتلا به آکنه از انبه بهره مند می شوند. علاوه بر این، به دلیل وجود ویتامین A سبوم بیشتری در بدن تولید می شود. این به مرطوب ماندن پوست کمک می کند. برای اینکه مستقیماً از خواص آن بر روی پوست بهره مند شوید، کافی است پالپ انبه را بردارید و چند دقیقه قبل از شستشو روی پوست بمالید. از سوی دیگر، خوردن آن پوست شما را نرم تر و درخشان تر میکند. همچنین سرشار از بتاکاروتن است که مصرف منظم آن از غشا های مخاطی پوست در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
برای مقابله با دیابت کمک می کند
حتی خاصیت انبه در برگ های آن نیز دیده می شود برای مثال برگ های انبه به عادی سازی سطح انسولین در خون کمک می کنند. چند برگ انبه را در آب بجوشانید و بگذارید یک شب خیس بخورد. مصرف جوشانده صاف شده در صبح یک درمان برای خانگی دیابت است. شاخص گلیسمی انبه پایین است، بین 41 تا 60. بنابراین تأثیر قابل توجهی در افزایش قند خون دارد. در واقع نشان داده شده است که مصرف تقریباً نصف انبه در روز به مدت 12 هفته بر کاهش گلوکز خون تأثیر می گذارد. آنچه در بالا توضیح داده شد به دلیل غلظت بالای فیبر و منگیفرین موجود در انبه است.
برای کم خونی مفید است
به دلیل داشتن آهن برای زنان باردار و افراد مبتلا به کم خونی مفید است. ویتامین C موجود در انبه به جذب آهن در بدن کمک می کند. زنان بعد از یائسگی ضعیف می شوند و باید انبه و سایر میوه های غنی از آهن بخورند. آنها همچنین به دلیل خواص مرکباتی و آنزیم هایی که بدن را به جذب درشت مغذی ها تشویق می کنند، به جذب مواد مغذی کمک می کنند.
بهبود حافظه
انبه برای کودکانی که در مطالعات تمرکز کافی ندارند مفید است، چرا که حاوی اسید گلوتامین است که برای تحریک حافظه و فعال نگه داشتن سلول ها مفید می باشد. این اسید به سم زدایی مغز کمک می کند و همچنین مسئول جلوگیری از بدتر شدن عملکرد مغز است. این نیز به این دلیل است که سرشار از ویتامین B6 و آهن است، که مواد مغذی هستند که به تحریک فعالیت مغز کمک می کنند.
افزایش وزن
انبه می توانند برای افرادی که می خواهند وزن اضافه کنند مفید باشند. هر 100 گرم انبه تقریباً 75 کالری دارد. همچنین، انبه خام حاوی نشاسته است که مانند میوه رسیده به قند تبدیل می شود. بنابراین، خوردن انبه رسیده با شیر می تواند در افزایش وزن افراد بسیار مفید باشد. با استفاده از این میوه نه تنها وزن اضافه می کنید. با این حال، انجام تمرینات لازم برای افزایش وزن ضروری است، زیرا انبه فقط ارزش ها و تغذیه کافی برای افزایش وزن را در اختیار شما قرار می دهد. بقیه، باید با ورزش درست روی آن کار کنید.
میوه ای بدون آفت
امروزه انبه یکی از میوه هایی می باشد که از آلودگی کمی برخوردار است و با توجه به استفاده گسترده از آفتکشها در کشاورزی، این واقعیت بسیار مهم است. مناطق زیادی وجود دارد که در آن انبه به صورت انبوه کشت نمی شود که می توان نمونه بارز آن را برخی از مناطق گرمسیری آمریکای لاتین و همچنین مناطقی از هند نام برد.
چگونه تشخیص دهیم انبه رسیده است؟
برخی از انواع انبه نرم تر و خوش بو تر از بقیه می شوند، اما در بیشتر موارد سه چیز وجود دارد که باید در خرید یک انبه رسیده و اینکه آن آماده خوردن است، اطلاعات کافی داشته باشیم.
- بافت: بزارید ساده بگویم که اکثر انبه ها، در اولین مرحله رسیدن باید نرم باشند در واقع همان حسی که یک آووکادوی رسیده به شما می دهد.
- رنگ: انبه از سبز به رنگ زرد و نارنجی تغییر می کند. لزومی ندارد که انبه کاملاً نارنجی باشد، اما باید دارای لکه های نارنجی یا زرد باشد.
- عطر و شیره: این مهم ترین چیزی است که نشان می دهد آیا یک انبه چه زمانی برای خوردن آماده است. در بیشتر موارد، صرف نظر از بافت یا رنگ، اگر یک انبه اتاق را پر از عطر کند، آماده خوردن است. ممکن است حتی زمانی که انبه کاملاً رسیده باشد، فوقالعاده معطر یا خوش بو نباشد در عوض، چروک می شود که این نشانه مطمئنی برای رسیدن انبه می باشد.