نودل فوری یک غذای راحت محبوب است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. اگر چه آنها ارزان هستند و تهیه آنها آسان است، اما بحث بر سر این که آیا آنها اثرات نامطلوبی بر سلامت دارند یا خیر وجود دارد. این به این دلیل است که آنها حاوی مواد مغذی کمی و مقادیر بالایی از سدیم و MSG هستند. در این مقاله به ضررهای نودل برای سلامتی می پردازیم.
نودل فوری چیست؟
نودل فوری نوعی نودل از پیش پخته است که معمولاً در بسته ها، فنجان ها یا کاسه های جداگانه فروخته می شود. ترکیبات اصلی آن معمولاً آرد، نشاسته، آب، نمک ویا یک جایگزین نمک معروف به کانسوی، نوعی آب معدنی قلیایی است که حاوی کربنات سدیم و معمولاً کربنات پتاسیم است. روغن پالم نیز یک ماده رایج در رشته فرنگی فوری است، زیرا نودل فوری در ابتدا با سرخ کردن فلاش تولید می شد.
با این حال، امروزه رشته فرنگی خشک شده با هوا نیز موجود است. نودل های فوری با بسته های طعم دهنده ای عرضه می شوند که حاوی چاشنی، نمک و مونوسدیم گلوتامات (MSG) هستند. نودل فوری اولین بار در سال 1958 در ژاپن ساخته شد. اولین نودل فوری در جهان توسط موموفوکو آندو، مخترع و تاجر تایوانی، ژاپنی که شرکت محصولات غذایی نیسین را تأسیس کرد، اختراع شد. غذای راحت را برای میلیون ها مصرف کننده در سراسر جهان دوست دار زیادی پیدا کرد.
نودل چگونه ساخته می شوند؟
از زمان اختراع آن در دهه پنجاه، روند تولید رشته فرنگی فوری کم و بیش یکسان است. همه مواد را با هم مخلوط می کنیم، سپس خمیر را پهن می کنیم و به صورت رشته فرنگی برش می دهیم. نودل ها را بخارپز می کنند، خشک می کنند و یا سرخ می کنند، خنک می شوند و سپس به صورت جداگانه بسته بندی می شوند.
محتوای غذایی نودل فوری چیست؟
محتوای غذایی نودل فوری بسته به نوع یا طعم نودل فوری کمی متفاوت است. در اینجا محتوای غذایی برای 1 وعده (43 گرم) نودل فوری آورده شده است:
- کالری : 385 کیلو کالری
- کربوهیدرات :55.7 گرم
- چربی کل : 14.5 گرم
- چربی اشباع : 6.5 گرم
- پروتئین : 7.9 گرم
- فیبر : 2 گرم
- سدیم: 986 میلی گرم
- تیامین: 0.6 میلی گرم
- نیاسین: 4.6 میلی گرم
- ریبوفلاوین: 0.4 میلی گرم
اکثریت قریب به اتفاق نودل های فوری کالری کمی دارند، اما فیبر و پروتئین کمی نیز دارند. آنها همچنین به دلیل داشتن چربی، کربوهیدرات و سدیم زیاد بدنام هستند. در حالی که می توانید مقداری ریز مغذی ها را از نودل های فوری دریافت کنید، اما آنها فاقد مواد مغذی مهمی مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B12 و غیره هستند.
ضررهای نودل برای سلامتی چیست؟
همانطور که مردم عاشق مصرف نودل فوری برای راحتی، مقرون به صرفه بودن و طعم آن هستند، بسیاری نمی دانند ضررهای نودل برای سلامتی چیست؟ باید بگویم مصرف روزانه نودل فوری می تواند عواقب بسیار جدی برای سلامتی شما داشته باشد. در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا نودل فوری برای شما مضر است:
آنها به اندازه کافی سریع هضم نمی شوند و حتی باعث سرطان می شوند.
نودل های فوری به سیستم گوارش شما فشار وارد می کند و آن را مجبور می کند تا نودل های بسیار فرآوری شده را برای ساعت ها تجزیه کند. همچنین اگر خیلی سریع هضم شود، می تواند با سطح قند خون و ترشح انسولین شما تداخل ایجاد کند. از آنجایی که غذا ها در نتیجه هضم آهسته برای مدت طولانی در بدن نگهداری می شوند، مواد شیمیایی سمی و نگهدارنده ها در بدن باقی می مانند که اغلب منجر به قرار گرفتن بیش از حد در معرض هیدروکسی آنیزول بوتیله (BHA) و تی بوتیل هیدروکینون (TBHQ) می شود. در حالی که TBHQ و BHA در محصولات استفاده می شوند تا آنها را برای مدت طولانی تری قابل استفاده نگه داریم (و به این معنی است که می توانیم آن ها را ماه ها در قفسه های خود نگهداری کنیم)، هر دو ماده شیمیایی در واقع سرطان زا هستند. این به این معنی است که آنها می توانند باعث سرطان شوند و حتی می توانند منجر به آسم، اضطراب و اسهال شوند .
احتمال خطر بیماری قلبی وجود دارد
یکی از ضررهای نودل برای سلامتی خطر بیماری قلبی است که اگر بودجهای ندارید و نودل فوری میانوعده یا خوراکی مورد علاقهتان است که میتوانید آن را چند بار در هفته مصرف کنید، ممکن است بخواهید به این واقعیت توجه کنید. در مطالعه ای که در مجله تغذیه منتشر شد، مشخص شد زنانی که نودل فوری بیشتری مصرف می کنند، نسبت به افرادی که بدون توجه به رژیم غذایی کلی یا عادات ورزشی کمتر غذا می خورند، به طور قابل توجهی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سندرم متابولیک هستند، در حالی که آنهایی که بیش از دو برابر نودل فوری می خورند. یک هفته 68 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سندرم متابولیک است.
اکنون برای کسانی که مطمئن نیستند سندرم متابولیک چیست، این یک گروه از علائم مانند چاقی مرکزی، فشار خون بالا، سطوح پایین کلسترول HDL است که احتمال ابتلا به بیماری قلبی، دیابت یا سکته مغزی را افزایش میدهد. پس چرا این اتفاق می افتد؟ عمدتاً به این دلیل که سرخ کردن عمیق مرحله ای در تولید بیشتر نودل های فوری است که ما مصرف می کنیم. همانطور که می دانیم، هر چیز سرخ کردنی برای ما مضر است، اما با توجه به کمبود ارزش غذایی و چربی های اشباع بالا در محصول، روند کلی تولید این محصولات کمکی نمی کند.
نمک زیادی دارند
من مطمئن هستم که همه ما تا به حال آگاه هستیم که نمک بیش از حد واقعاً می تواند بر سلامت کلی ما تأثیر بگذارد، اما بسیاری از آسیب های واقعی که می تواند به بدن ما وارد کند آگاه نیستند. نودل های فوری سرشار از نمک هستند. در یک مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی فشار خون در سال 2014، مصرف بالای سدیم در رژیم غذایی به عنوان عامل اصلی در نرخ بالای مرگ و میر در 23 مطالعه موردی شناخته شد. این سدیم اضافی همچنین میتواند منجر به فشار خون بالا و در نتیجه بیماری قلبی شود. که کی از ضررهای نودل برای سلامتی می باشد
برخی از آنها حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG) هستند
مونوسدیم گلوتامات معمولاً به عنوان MSG شناخته می شود که در غذاهای آماده یافت می شود این یک تقویت کننده طعم محبوب در غذاهای چینی، ژاپنی و کره ای است. طبق گفته FDA، MSG به عنوان یک افزودنی بی خطر با اثرات مضر هنوز قابل بحث است، با این حال داده های بهداشتی و تغذیه جمع آوری شده از بررسی سلامت و تغذیه چین خلاف این را نشان می دهد، با مصرف بالای MSG در مدت زمان طولانی منجر به اضافه وزن می شود. گاهی اوقات از MSG به عنوان داروی چاقی یاد می شود، بنابراین اگر به مصرف نودل فوری به عنوان بخشی از برنامه رژیم غذایی خود در سال جدید باشد.
بنابراین، چه گزینه های سالم تر و جایگزینی وجود دارد؟
اگر نودل های خود را کمی بیش از حد دوست دارید که نمی توانید آنها را به طور کامل رژیم غذایی خود را حذف کنید، پس ما سه دستور العمل جایگزین و سالم تر را پیدا کرده ایم که مطمئناً هوس شما را درمان می کند. برای شما معتادین به کار که زمان کمی برای تهیه غذا دارید، چرا این رشته فرنگی خانگی رامن را امتحان نکنید که در اینجا یافت می شود. سریع و آسان، کمتر از 30 دقیقه برای پخت و پز و آماده سازی زمان می برد!
نگاهی دقیق تر به برچسب های غذایی
دانستن آنچه که مصرف می کنید مهم است، به خصوص اگر شرایط سلامتی مانند فشار خون بالا یا کلسترول بالا دارید. همچنین مقایسه غذا های مشابه را برای شما آسان تر می کند تا ببینید کدامیک سالم تر است. مطمئن شوید که به لیست مواد تشکیل دهنده و همچنین اندازه سرو آن دقت کرده اید. از آنجایی که اطلاعات تغذیه ای بر اساس مقدار مصرف مشخصی است، اگر ندانید چند وعده در بسته بندی وجود دارد، ممکن است گمراه کننده به نظر برسد. هرچه مطالعه برچسبهای مواد غذایی را تمرین کنید، بهتر میتوانید از آنها به عنوان ابزاری برای برنامه ریزی یک رژیم غذایی سالم تر و متعادل تر استفاده کنید.
غذاهای آماده چگونه است؟
یک جایگزین محبوب برای نودل فوری، غذاهای آماده است. در ایالات متحده به عنوان “TV dinner” نیز شناخته می شود، یک غذای آماده غذای بسته بندی شده از قبل است که می تواند در ظرف خود دوباره گرم شود، نیازی به مواد بیشتری ندارد و قبل از مصرف نیاز به حداقل آماده سازی دارد. این غذا های آماده معمولاً در سوپرمارکت ها و فروشگاه های رفاهی یافت می شوند. در حالی که ممکن است غذاهای آماده جایگزین مغذی تری برای نودل های فوری به نظر برسند، یک مطالعه نشان داده است که غذا های آماده معمولاً سرشار از چربی اشباع شده و نمک هستند.
افرادی که به طور منظم وعده های غذایی آماده مصرف می کنند (بیش از 70 گرم در روز از وعده های غذایی آماده) نیز دریافت مواد مغذی بسیار پایین تری دارند که به طور قابل توجهی کمتر از توصیه های ملی مبتنی بر مواد مغذی است. به طور کلی، غذاهای آماده دارای مشخصات تغذیه ای سالمی نیستند و نباید جایگزین غذاهای کامل و تازه شوند.