جمعه, اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۵
دانش جوین
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • دستکش لاتکس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • دستکش لاتکس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دانش جوین
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
صفحه اصلی صنعت و تجارت

موبایل باز هم گران شد/رشد ۵۰ درصدی نرخ‌ها

اقتصاد آنلاین توسط اقتصاد آنلاین
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۵
در صنعت و تجارت
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
0

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، بازار تلفن همراه این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری حال‌وهوایی ناپایدار و ملتهب دارد؛ بازاری که اگر در آن قدم بزنید، پیش از آن‌که ویترین‌ها توجه‌تان را جلب کنند، زمزمه‌های فروشندگانی را می‌شنوید که از «بی‌ثباتی» و «نامعلوم بودن فردا» حرف می‌زنند. مشاهدات میدانی از مراکز اصلی خرید و فروش موبایل نشان می‌دهد که قیمت‌ها در یک ماه گذشته بار دیگر جهش کرده‌اند؛ به‌طوری‌که در برخی مدل‌ها افزایش بیش از ۲۰ درصدی ثبت شده و همین موضوع، خریداران را بیش از پیش مردد کرده است.

 در یکی از پاساژ‌های پرتردد، فروشنده‌ای در حالی که مدام قیمت‌ها را در گوشی خود چک می‌کند، می‌گوید: «قیمت این مدل میان‌رده همین سه هفته پیش حدود ۱۵ میلیون تومان بود، الان به بالای ۲۰ میلیون رسیده. مشتری هم حق دارد نخرد؛ چون نمی‌داند هفته بعد ارزان‌تر می‌شود یا گران‌تر.»

این روایت‌های پراکنده، وقتی در کنار داده‌های آماری قرار می‌گیرند، تصویر دقیق‌تری از وضعیت بازار ارائه می‌دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر بازه زمانی را کمی گسترده‌تر در نظر بگیریم، از زمستان به این سو سطح عمومی قیمت‌ها در بازار موبایل نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته است. البته این رشد در همه مدل‌ها یکسان نبوده؛ به‌عنوان مثال، برخی گوشی‌های پرچمدار افزایش ملایم‌تری داشته‌اند، اما در مقابل، مدل‌های اقتصادی و میان‌رده -که سهم عمده بازار را تشکیل می‌دهند- افزایش‌های شدیدتری را تجربه کرده‌اند.

به صورت جزئی‌تر، بر اساس آخرین قیمت‌های ثبت‌شده در نیمه اردیبهشت ۱۴۰۵، یک گوشی اقتصادی مانند گلکسی A ۰۶ به حدود ۲۵ میلیون تومان رسیده، در حالی که همین مدل اوایل فروردین کمتر از ۲۰ میلیون تومان معامله می‌شد. در رده میان‌رده، مدل‌هایی مثل گلکسی A ۵۶ حالا در بازه ۹۵ تا ۱۰۱ میلیون تومان قیمت دارند و گوشی‌هایی مانند ردمی نوت ۱۴ پرو نیز به حدود ۶۹ میلیون تومان رسیده‌اند.

از سوی دیگر، در بخش پرچمدار‌ها فاصله قیمتی به شکل محسوسی افزایش یافته؛ به‌طوری‌که گلکسی S ۲۵ Ultra در بازار حدود ۲۸۴ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود و آیفون ۱۷ پرو مکس حتی تا مرز ۳۶۷ تا ۴۵۰ میلیون تومان نیز رسیده است. این اعداد در گفت‌و‌گو‌های روزمره بازار هم تکرار می‌شود؛ جایی که فروشنده‌ای با اشاره به یک گوشی میان‌رده می‌گوید: «این مدل تا قبل عید حدود ۷۰ میلیون بود، الان مشتری باید نزدیک ۱۰۰ میلیون هزینه کند.»

داده‌های استخراج‌شده از یک فروشگاه آنلاین معتبر نیز این مشاهدات میدانی را تأیید می‌کند. بر اساس این داده‌ها، از ابتدای فروردین تا اواسط اردیبهشت ۱۴۰۵، قیمت بسیاری از مدل‌ها چندین‌بار دستخوش تغییر شده و روند کلی، صعودی بوده است. نکته قابل توجه اینجاست که حتی مدل‌هایی که پیش‌تر ثبات نسبی داشتند، در هفته‌های اخیر وارد فاز افزایشی شده‌اند.

اما چه عواملی این بازار را تا این حد بی‌قرار کرده است در جواب فعالان بازار به سه متغیر اصلی اشاره می‌کنند. نخست، نااطمینانی در فضای اقتصادی. در چنین شرایطی، فروشندگان ترجیح می‌دهند با حاشیه اطمینان بیشتری قیمت‌گذاری کنند. یکی از عمده‌فروشان در این‌باره می‌گوید: «وقتی نمی‌دانیم هفته بعد چه اتفاقی می‌افتد، مجبوریم قیمت را کمی بالاتر ببندیم تا ضرر نکنیم.»

عامل دوم، تداوم مشکلات در زنجیره تأمین و واردات است. اگرچه محدودیت‌های رسمی تا حدی کاهش یافته، اما فرآیند تأمین کالا همچنان پرهزینه و زمان‌بر است. به‌عنوان مثال، برخی واردکنندگان از افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و تأخیر در ترخیص کالا خبر می‌دهند؛ مسائلی که مستقیماً بر قیمت نهایی اثر می‌گذارد؛ و در نهایت، نوسانات نرخ ارز و حتی انتظارات تورمی در این حوزه، نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. یکی از فروشندگان در پاسخ به این‌که چرا قیمت‌ها سریع تغییر می‌کند، می‌گوید: «حتی اگر دلار بالا نرود، همین که احتمالش باشد، قیمت‌ها تکان می‌خورد.»

نکته مهم دیگر، محدود بودن عرضه در سال جدید است. به گفته فعالان بازار، بخش عمده گوشی‌های موجود، مربوط به محموله‌هایی است که در ماه‌های پایانی سال گذشته وارد و ترخیص شده‌اند. این یعنی بازار فعلاً با موجودی‌های قبلی اداره می‌شود و ورود کالا‌های جدید هنوز به سطح قابل‌توجهی نرسیده است. در چنین شرایطی، حتی افزایش جزئی در تقاضا می‌تواند به رشد قیمت‌ها دامن بزند.

در مجموع، بازار موبایل امروز بیش از آن‌که تابع عرضه و تقاضای کلاسیک باشد، تحت تأثیر انتظارات و نااطمینانی‌ها قرار دارد. فضای میدانی بازار نشان می‌دهد که خریداران محتاط‌تر شده‌اند، فروشندگان محافظه‌کارتر عمل می‌کنند و قیمت‌ها همچنان میل به افزایش دارند. تا زمانی که متغیر‌های کلان اقتصادی به ثبات نسبی نرسند، به نظر می‌رسد این بی‌قراری، همچنان مهمان بازار تلفن همراه باقی بماند.

مرتبط پست ها

صنعت و تجارت

تعیین‌تکلیف موجودی بنادر /۴میلیون تن ذرت در بنادر موجود است

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۵
صنعت و تجارت

عرضه هفتگی خودرو از سوی خودروسازان / التهاب بازار خودرو کاهش می‌یابد؟

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵
صنعت و تجارت

راهنمای ترخیص کالاهای ضروری بدون انتقال ارز؛ از ثبت سفارش تا ترخیص

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۵
صنعت و تجارت

قطع برق صنایع خطرناک‌تر از خاموشی موقت منازل است / حفظ اشتغال برای مردم مهم‌تر است یا خنکای بیش از حد منازل؟

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × سه =

جدیدترین اخبار دانش جوین

  • مدیرعامل بانک آمریکایی در جلسه مالی از کلون هوش مصنوعی خود استفاده کرد
  • بیش از یک‌سوم پادکست‌های جدید با هوش مصنوعی ساخته می‌شوند
  • آنتروپیک برای کاهش هزینه‌های هوش مصنوعی به سراغ تراشه‌های استارتاپ Fractile می‌رود
  • هوش مصنوعی ChatGPT یک مسئله ۶۰ ساله ریاضی را حل کرد
  • شیشه‌ای و مدرن؛ ظاهر اپلیکیشن جمینای با طراحی جدید تغییر می‌کند
  • مطالعه هاروارد: هوش مصنوعی در تریاژ بیماران اورژانس از پزشکان بهتر عمل کرد
  • وایب کدینگ نظامی؛ پرسنل پنتاگون در هفته ۲۰ هزار ایجنت هوش مصنوعی می‌سازند
  • شرکت‌ها احتمالاً برای انتشار مدل‌های هوش مصنوعی، مجبور به دریافت مجوز از کاخ سفید می‌شوند
  • اولین گوشی هوش مصنوعی OpenAI احتمالاً سال ۲۰۲۷ از راه می‌رسد

جدیدترین نظرات مخاطبان

  • کارشناس روابط عمومی در بهترین ساعات روز برای ترید طلا و جفت ارزها کدامند؟
  • کارشناس روابط عمومی در چطور از میکروسکوپ خود بهتر استفاده کنیم؟ راهنمای افزایش سرعت و دقت در کار و آموزش
  • امیر زارع در چطور از میکروسکوپ خود بهتر استفاده کنیم؟ راهنمای افزایش سرعت و دقت در کار و آموزش
  • سوسن در بهترین ساعات روز برای ترید طلا و جفت ارزها کدامند؟
  • کارشناس روابط عمومی در هاست ووکامرس چیست و چرا برای فروشگاه‌های اینترنتی اهمیت حیاتی دارد؟

دانش‌جوین یک مجله فارسیِ علم و فناوری است که از سال ۱۳۹۹ فعالیت می‌کند و به‌صورت تخصصی خبرها، تحلیل‌ها و مقالات به‌روز در حوزه‌هایی مثل تکنولوژی، گیمینگ، آی‌تی، هوش مصنوعی و حتی اقتصاد، سیاست و جامعه را گردآوری و منتشر می‌کند.

  • تماس و ارتباط
  • درباره دانش جوین
  • شرایط بازنشر
  • حریم شخصی کاربران
  • تبلیغات

تازه‌های دانش جوین

  • مدیرعامل بانک آمریکایی در جلسه مالی از کلون هوش مصنوعی خود استفاده کرد
  • بیش از یک‌سوم پادکست‌های جدید با هوش مصنوعی ساخته می‌شوند
  • آنتروپیک برای کاهش هزینه‌های هوش مصنوعی به سراغ تراشه‌های استارتاپ Fractile می‌رود
  • پاسینیک
  • تابلو لایت باکس
  • خرید سرور hp
  • کاغذ A4
  • خرید سرور اچ پی از ولکان سرور

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • دستکش لاتکس

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.