جذب ویتامین D از راههای خوراکی بهترین گزینه است.
استفاده از قرصهای حاوی این ویتامین یکی از گزینههای موجود است. مواد غذایی زیادی وجود دارند، که حاوی ویتامین د هستند و افراد میتوانند، با گنجاندن آنها در رژیم غذایی از تامین این ویتامین اطمینان حاصل کنند. به طور معمول نیاز بدن به ویتامین دی ۲۰ میکروگرم در روز است.
قارچ و ماهی
قارچها یکی از منابع مفید و سرشار از این ویتامین هستند. به طوری که مصرف یک فنجان قارچ در روز میتواند، معادل ۱۲۵٪ از نیاز روزانه بدن به ویتامین D را تامین کند. ماهیهای چرب مانند: ماهی سالمون از دیگر منابع این ویتامین محسوب میشوند. شیر گاو منبع اصلی ویتامین د محسوب نمیشود، اما به تازگی در برخی کشورها به طور مصنوعی اقدام به افزودن این ویتامین به شیر میکنند. همچنین ماستهای کمچرب حاوی این ویتامین هم اینک در بازار موجود هستند.
مصرف منظم ماهی باعث افزایش طول عمر می شود
+ ماهی تن، تخممرغ، میگو و غلات از دیگر منابع ویتامین D محسوب میشوند.
افراد چاق ویتامین D کمتری دارن
طبق مطالعات انجام شده میزان ویتامین د موجود در خون افراد چاق عموما پایینتر از سایرین است. چربی بدن این ویتامین را به دام انداخته و دسترسی بدن به آن را کاهش میدهد. مشخص نیست که آیا خود چاقی سبب سطح پایین ویتامین د میشود یا علت دیگری دارد.
اما مطالعهای که روی افرادی که رژیم غذایی دارند نشان میدهد که افزودن این ویتامین به رژیم غذایی با کالری محدود به کاهش وزن آسانتر افراد دارای اضافه وزن با سطوح ویتامین D پایین کمک میکند.