سه شنبه, مرداد ۲۰, ۱۴۰۵
دانش جوین
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • دستکش لاتکس
    • پرینت ارزان با ارسال رایگان
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • دستکش لاتکس
    • پرینت ارزان با ارسال رایگان
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
دانش جوین
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
صفحه اصلی صنعت و تجارت

۳ ماه انتظار برای تخصیص ارز/ بازار موبایل به لبه پرتگاه رسید

اقتصاد آنلاین توسط اقتصاد آنلاین
۰۳ تیر ۱۴۰۵
در صنعت و تجارت
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
1

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، تلفن همراه یکی از بخش‌های مهم تجارت و تولید کشور بوده است. با این حال فعالان این صنعت معتقدند تداوم محدودیت‌های ارزی و نبود یک برنامه منسجم برای حمایت از تولید داخلی، می‌تواند روند سرمایه‌گذاری در این حوزه را با چالش‌های جدی مواجه کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سه ماه نخست سال جاری هیچ تخصیص ارزی جدیدی برای ثبت سفارش واردات تلفن همراه انجام نشده است؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را درباره آینده تأمین بازار و همچنین برنامه‌های توسعه تولید داخلی تلفن همراه ایجاد کرده است.

فعالان بازار تلفن همراه می‌گویند اگرچه محدودیت منابع ارزی کشور در سال‌های اخیر واقعیتی انکارناپذیر بوده، اما صنعت موبایل به دلیل حجم بالای تقاضا و نقش آن در زندگی روزمره مردم نیازمند سیاست‌گذاری مشخص و بلندمدت است.

به گفته کارشناسان، در سه ماه ابتدایی سال هیچ ثبت سفارش جدیدی برای واردات تلفن همراه موفق به دریافت تخصیص ارز نشده و این موضوع می‌تواند در ماه‌های آینده بر روند تأمین کالا در بازار اثرگذار باشد.

این در حالی است که بازار تلفن همراه یکی از بزرگ‌ترین بازارهای کالایی کشور به شمار می‌رود و هرگونه اختلال در تأمین آن می‌تواند آثار مستقیمی بر قیمت‌ها و دسترسی مصرف‌کنندگان داشته باشد.

کاهش تدریجی ارز اختصاص‌یافته به موبایل

بررسی روند چند سال اخیر نشان می‌دهد میزان ارز اختصاص‌یافته به حوزه تلفن همراه به تدریج کاهش یافته است. فعالان این صنعت معتقدند سیاست‌های مدیریت منابع ارزی باعث شده سهم این بخش از منابع ارزی کشور نسبت به سال‌های گذشته روند نزولی داشته باشد.

هرچند این تصمیمات در مقاطع مختلف با هدف مدیریت تقاضای ارز اتخاذ شده، اما کارشناسان تأکید دارند که ادامه این روند بدون ارائه یک نقشه راه مشخص برای تولید داخلی، می‌تواند سرمایه‌گذاری در این صنعت را با ابهام مواجه کند.

ضرورت تدوین استراتژی منسجم برای صنعت تلفن همراه

به باور کارشناسان، مهم‌ترین نیاز صنعت موبایل در شرایط فعلی، تدوین یک استراتژی منسجم و بلندمدت است؛ استراتژی‌ای که هم نیاز بازار به واردات را مدیریت کند و هم مسیر توسعه تولید داخلی را مشخص سازد.

در سال‌های اخیر برخی واحدهای تولیدی و مونتاژی با هدف داخلی‌سازی و توسعه تولید تلفن همراه در کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند. فعالان این بخش معتقدند در گام نخست، تخصیص ارز به این واحدهای تولیدی می‌تواند زمینه حفظ سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده و توسعه ظرفیت تولید را فراهم کند.

آنها تأکید می‌کنند حمایت از تولید داخلی نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند و لازم است ابزارهای عملی از جمله تأمین ارز، تسهیل واردات قطعات و ایجاد مشوق‌های سرمایه‌گذاری در دستور کار قرار گیرد.

صنعتی با ظرفیت ارزی 3 میلیارد دلاری

بازار تلفن همراه ایران سالانه بین 2.5 تا 3 میلیارد دلار گردش مالی و ارزی دارد؛ ظرفیتی که به اعتقاد کارشناسان می‌تواند به تدریج به بستری برای توسعه تولید و افزایش عمق ساخت داخل تبدیل شود.

اگرچه در شرایط فعلی بخش عمده نیاز بازار از طریق واردات تأمین می‌شود، اما بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند با برنامه‌ریزی صحیح و حمایت هدفمند، می‌توان سهم تولید داخل را در این بازار افزایش داد.

با این حال تحقق این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری مستمر، انتقال فناوری، ثبات مقررات و حمایت‌های مشخص دولتی است؛ موضوعی که بدون تعیین تکلیف سیاست‌های ارزی امکان‌پذیر نخواهد بود.

آغاز حمایت از تولید از تابستان؟

فعالان صنعت تلفن همراه امیدوارند با آغاز فصل تابستان و بازنگری در سیاست‌های تخصیص ارز، روند حمایت از واحدهای تولیدی داخلی آغاز شود.

به اعتقاد آنها، تخصیص هدفمند ارز به واحدهایی که در سال‌های گذشته در حوزه تولید تلفن همراه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، می‌تواند نخستین گام برای اجرای یک سیاست صنعتی منسجم در این بخش باشد.

کارشناسان تأکید دارند که در دوره جدید اقتصادی کشور، صنعت تلفن همراه می‌تواند از یک بازار صرفاً وارداتی به صنعتی با سهم بیشتر تولید داخلی تبدیل شود؛ اما تحقق این هدف در گرو تصمیم‌گیری سریع درباره سیاست‌های ارزی و تدوین یک نقشه راه روشن برای حمایت از تولید است.

در شرایطی که سه ماه از سال گذشته و هنوز ارزی برای ثبت سفارش تلفن همراه تخصیص نیافته، به نظر می‌رسد آینده این صنعت بیش از هر زمان دیگری به نحوه سیاست‌گذاری دولت در حوزه ارز و تولید وابسته شده است.

مرتبط پست ها

صنعت و تجارت

محموله خارجی به خسروی رسید / مسیر جدید ایران کلید خورد

۰۴ مرداد ۱۴۰۵
صنعت و تجارت

اقتصاد ایران چگونه از توسعه زنجیره ارزش فلزات سود می‌برد؟

۰۲ مرداد ۱۴۰۵
صنعت و تجارت

نامه به پزشکیان برای واردات خودرو از منطقه آزاد فرودگاه امام / تهرانی‌ها هم از مزایای منطقه آزاد بهره‌مند شوند

۰۱ مرداد ۱۴۰۵
صنعت و تجارت

ابهام در سرنوشت میلیاردها دلار ارز صادراتی / چرا دلارها به مسیر رسمی برنمی‌گردند؟

۲۵ تیر ۱۴۰۵

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + هفت =

جدیدترین اخبار دانش جوین

  • راز فروشنده‌هایی که اصلاً به مشتری زنگ نمی‌زنند
  • کردان یا دماوند؟ چرا موقعیت زمین باید قبل از سبک ویلا تعیین‌کننده باشد؟
  • بهترین پلتفرم‌های هشدار قیمت ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها؛ رایگان و حرفه‌ای
  • آپدیت‌ واتساپ با ویژگی‌های جدید منتشر شد
  • جت مسافربری روسیه به پرواز درآمد / خودکفایی در آسمان مسکو
  • کلاهبرداری یک شرکت مهاجرتی با حدود 300 شاکی
  • تداوم گرمای شدید در نوار غربی و جنوب غرب؛ نجف و کربلا در آستانه ۵۰ درجه
  • پاکستان هاب صادرات مجدد کالاهای ایرانی
  • بازار خودرو برای خودروهای 5-10 میلیاردی آماده نیست!

جدیدترین نظرات مخاطبان

  • کارشناس روابط عمومی در راز فروشنده‌هایی که اصلاً به مشتری زنگ نمی‌زنند
  • یونس راد در راز فروشنده‌هایی که اصلاً به مشتری زنگ نمی‌زنند
  • کارشناس روابط عمومی در کردان یا دماوند؟ چرا موقعیت زمین باید قبل از سبک ویلا تعیین‌کننده باشد؟
  • نجاری در کردان یا دماوند؟ چرا موقعیت زمین باید قبل از سبک ویلا تعیین‌کننده باشد؟
  • کارشناس روابط عمومی در بهترین پلتفرم‌های هشدار قیمت ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها؛ رایگان و حرفه‌ای

دانش‌جوین یک مجله فارسیِ علم و فناوری است که از سال ۱۳۹۹ فعالیت می‌کند و به‌صورت تخصصی خبرها، تحلیل‌ها و مقالات به‌روز در حوزه‌هایی مثل تکنولوژی، گیمینگ، آی‌تی، هوش مصنوعی و حتی اقتصاد، سیاست و جامعه را گردآوری و منتشر می‌کند.

  • تماس و ارتباط
  • درباره دانش جوین
  • شرایط بازنشر
  • حریم شخصی کاربران
  • تبلیغات

تازه‌های دانش جوین

  • راز فروشنده‌هایی که اصلاً به مشتری زنگ نمی‌زنند
  • کردان یا دماوند؟ چرا موقعیت زمین باید قبل از سبک ویلا تعیین‌کننده باشد؟
  • بهترین پلتفرم‌های هشدار قیمت ارز دیجیتال برای ایرانی‌ها؛ رایگان و حرفه‌ای
  • پاسینیک
  • تابلو لایت باکس
  • خرید سرور hp
  • کاغذ A4
  • خرید سرور اچ پی از ولکان سرور
  • خرید سرور ایران
  • ظروف یکبار مصرف
  • خرید لپ تاپ دانشجویی

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تازه‌های تکنولوژی
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • فناوری اطلاعات
    • سخت افزار
    • موبایل
    • اینترنت
      • هک و امنیت سایبری
  • هوش مصنوعی
  • دانش اقتصادی
    • صنعت و تجارت
    • دانش معماری
    • حمل و نقل
      • خودرو
    • ارزدیجیتال
  • دانش سیاسی
    • بین المللی
      • گردشگری و مهاجرت
  • دانش اجتماعی
    • دانشگاه
    • دانش حقوقی
    • دانش پزشکی
      • ورزش
      • محیط زیست
  • وب‌جوین
    • همیار آی تی
    • وب کده
    • دستکش لاتکس
    • پرینت ارزان با ارسال رایگان

تمامی حقوق برای دانش جوین محفوظ بوده و کپی از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.